Kihívásnapi programjára hív a CsapAtom Kori Klub

A CsapAtom Kori Klub tagjai várják baráti társaságok, óvodák, iskolák, sportcsoportok, munkahelyi közösségek jelentkezését kihívásnapi programjukra. Lesz görkorcsolya akadályverseny, görhoki, és mozoghatnak a Destiny’s Dancers Táncegyüttes vezetésével.

A szervezők várják a kihívásban résztvevők sportélményeiről készült fotókat bakancslistás, extrém és vicces kategóriában a csapatomegyesulet@gmail.com e-mail címre, melyeket a sportos életre ösztönzésképpen közzé is tesznek Facebook-oldalukon. A program 2019. május 29-én 18 órakor lesz a KRESZ-parkban.

A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából. Két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város sportosabb. Május utolsó szerdáján ezért 0 órától este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A kihívás napja hamar meghonosodott szerte a világon. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először. A kihívás napját ma már a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi a Nemzeti Sporthivatal támogatásával, azzal a céllal, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. A paksi CsapAtom Kori Klub egyesület is regisztrált az országos programra, bízva abban, hogy sok paksit meg tudnak mozgatni.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com