Most is az Olaj örülhetett

A harmadik mérkőzést játszotta az Atomerőmű SE és a Szolnoki Olaj KK a férfi kosárlabda NBI/A rájátszásában. Az első két összecsapás győztese a Szolnok volt, a paksi csapatnak győzni kellett, hogy ne söpréssel búcsúzzanak ettől a bajnoki szezontól a Dzunics-tanítványok. Az ASE mestere a meccs előtt annyit nyilatkozott: Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük ezt a meccset. Sajnos azonban ez nem sikerült, egy hihetetlenül elrontott harmadik negyeddel sikerült a már megrogyóban lévő, és közel sem csúcs kosárlabdát játszó Szolnokot visszahozni a meccsbe, a végjátékot pedig elbukni.

Szolnoki kosarakkal indult a mérkőzés, de szerencsére rögtön jött a válasz paksi oldalról. Norfleet és Henton révén a vezetést is átvették a piros-kékek, majd Eilingsfeld közelije után, az ötödik percben, négypontos ASE vezetésnél időt kértek a hazaiak. Norfleet nagyon belőtte magát, újabb triplája után már nyolc pontra nőtt az előny, de a Szolnok is felszívta magát, Rudner hármasával feljöttek 18-21-re. A következő időben Jevtovic pontjaival tartotta előnyét az Atom, amit meg is őrzött a dudaszóig. A tíz perc alatt öt hárompontost dobott a paksi csapat.

A második felvonásban sem esett vissza az ASE, Kovács Ákos és Eilingsfeld is csatlakozott a pontszerzőkhöz, és tartották előnyüket. Kacsa sorra szerezte a triplákat, Faust zsákolása után pedig már 11 pontra nőtt a piros-kék előny. Henton, és Norfleet révén tovább nőtt a két csapat közt a különbség, az utolsó találatot Jevtovic szerezte.

A harmadik negyed közepéig biztosan tartotta előnyét az ASE, Faust büntetői után 47-61-et mutatott az eredményjelző. Ami ezután következett, az sajnos ebben a szezonban nem először fordult elő, és most végül a győzelem, és egyben a rájátszás ment el rajta. Bő három perc alatt a Szolnok 17-0-s sorozattal átvette a vezetést, és csak 65-63-nál sikerült rendezni a sorokat. Kovács Ákos, és Faust révén egálra hozták az eredményt a harmincadik perc végére.

Az utolsó negyedben felváltva vezettek a csapatok, a hazaiaknál Milosevic, paksi részről Norfleet volt a gólfelelős. Időközben Faust, majd Jevtovic is kipontozódott, nem maradt magas ember a palánk alatt Hentonon és Eilingsfelden kívül. Egy Vojvoda közeli után, 86-85-nél hosszas videózás következett, melynek során a sporik megállapították, hogy a találat előtti elzárásnál Norfleet szabálytalan, míg Tóth Ádám sportszerűtlen volt (megítélés kérdése a szerk.), a megítélt büntetőkből a szolnoki center egyet, míg a paksi védő kettőt értékesített, 87-87-nél jött a végjáték. Sajnos a hátralévő rövid időben az ASE pontatlanul célzott, a hazaiak nem, és már nem maradt idő az egyenlítésre.

Ezzel a vereséggel a paksi csapat számára véget ért a bajnokság.

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 92-87 (23-27, 15-24, 31-18, 23-18). Atomerőmű SE: Kovács Ákos 18/12 ,Norfleet 30/18, Henton 7/3, Faust 11, Eilingsfeld 13/3. Cserék: Jevtovics 8, Medve -, Ruják -, Horváth K -.

Braniszlav Dzunics: Úgy érzem, a csapat odatette magát, volt is esélyünk, de megint egy-két labdás meccs volt a vége. Volt egy periódus, amikor sokat hibáztunk, és ebből tudott visszajönni a Szolnok.

Archív felvétel. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök.
Archív felvétel. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök.