Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau Pakson

Szabó Péter polgármester, Szabó Dusán területi igazgató és Bodó Sándor államtitkár a lakatosüzem alapkőletételén. Fotó: Babai István /Paksi Hírnök

Lakatosüzemet létesít a West Hungária Bau Kft. Pakson. Az 1.8 milliárd forint értékű beruházást a magyar állam több mint 900 millió forinttal támogatja a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében.

Az új paksi telephelyen 1700 négyzetméter alapterületű csarnok épül. A létesítmény 1200 négyzetméteres gyártóüzemből és kiszolgáló részből áll majd – mondta el Szabó Dusán, a West Hungária Bau Kft. területi igazgatója csütörtökön, a beruházás ünnepélyes alapkőletételén. Arra is kitért, hogy egyéves tervezési, engedélyezési folyamat után egy hónappal ezelőtt kezdődött el a kivitelezés, a beruházás a tervek szerint szeptember végén fejeződik be.

Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: több mint száz hazai cég veszi igénybe a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program biztosította fejlesztési lehetőséget, több ezer embernek sikerült a program segítségével munkát adni és ezek a beruházások újabb és újabb fejlesztéseket generálnak.
Emlékeztetett, hogy a programban évente 30 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar tulajdonú cégek számára, többek kötött arra, hogy megújuló energia alkalmazásával költséghatékony üzemeket létesítsenek hazai forrás felhasználásával a feldolgozóipartól az építőiparig.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar építőipar, amelyben a West Bau Kft. az egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozás, húzóágazattá vált, 48 százalékos növekedést produkált, érdemben hozzájárulva a magyar gazdaság több mint 5 százalékos növekedéséhez.

Szabó Péter Paks polgármestere kiemelte: Paks komoly városfejlesztési feladatok előtt áll, melyek megvalósításában a helyi kis- és közepes vállalkozások mellett nagy szükség van az olyan tőkeerős nagyvállalatokra, mint a West Bau Kft. Hozzátette, hogy a helyi közösség érdekeit szolgálja az új telephely létesítése okán várható iparűzési adóbevétel, melyet a város üzemeltetésére fordítanak, amellett, hogy a beruházás új munkahelyeket teremt.