Ekkor lesz földi, illetve légi szúnyoggyérítés (Frissítve!)

Földi szúnyoggyérítés lesz 2019. június 13-án (csütörtök) és 2019. június 14-én (péntek) a napnyugta utáni órákban Paks Város Önkormányzatának illetékességi területén. A gyérítést a DC Dunakom Zrt. megbízásából a Noxious Kft. (Kőszegi Dániel egészségügyi gázmester) végzi. A szúnyoggyérítéshez Coratrint használnak, erről a méhészek kiértesítése megtörtént.

Paks Város Önkormányzatának illetékességi területén a katasztrófavédelem megbízásából légi szúnyoggyérítés lesz 2019. június 18-án (kedd) a napnyugtát megelőző másfél órában. Rossz idő esetén a védekezésre a rákövetkező két napban kerül sor. A felhasználásra kerülő vegyszer: Deltasect 1,2 ULV. A készítmény a méhekre veszélyes, ezért kérik, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak az érintettek. Június 17-én a napnyugta utáni órákban földi szúnyoggyérítés lesz, rossz idő esetén 18-19-én végzik el, a felhasznált vegyszer Deltasect 1,2 ULV.

A paksi atomerőmű területén mintegy ötven hektáron a társaság által megbízott cég 2019. június 14-én (péntek) este 22-től 2019. június 15-én 3 óráig szúnyogirtást végez földi technológiával melegködképző generátor segítségével.

Kérik az érintett terület vonatkozásában a méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A szúnyoggyérítésről, illetve arról, hogy Paks csatlakozik a biológiai lárvairtási programhoz, sajtótájékoztatón beszélt Szabó Péter, Paks polgármestere és Kőszegi Dániel, a Noxious Kft. ügyvezető igazgatója. Erről írt beszámolónkat ide kattintva olvashatják.

Forrás. Pixabay
Forrás. Pixabay