A Paksi Gyógyászati Központ csapata nyerte meg a szakmai versenyt

A győztes csapat. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
A győztes csapat Jantner Ildikó, Meixner Gabriella és Révészi Andrea (b.-j.). Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A Paksi Gyógyászati Központ munkatársaiból alakult csapat (Révészi Andrea, Jantner Ildikó és Meixner Gabriella) nyerte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) országos versenyének megyei fordulóját. A Hivatásunk mesterei vagyunk elnevezésű, évtizedes múltú vetélkedésen elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak a versenyzőkre, illetve kezdésként egy humoros bemutatkozás is szerepelt a palettán.

Révészi Andrea, a Paksi Szívhangok elnevezésű formáció csapatvezetője elmondta, hogy sokrétűen tesztelték a szakdolgozók felkészültségét, tudását a versenyen, de csapatuk igyekezett minden szakterületből jól felkészülni. – Az egészségügyi szakmát csak hivatásként lehet művelni, tehát nagyon fontos számunkra a folyamatos szakmai megújulás, fejlődés, amit ez a verseny megad számunkra, ahogy az intézmény részéről is minden esetben megkapjuk a maximális segítséget hozzá – fogalmazott.

A Paksi Gyógyászati Központból először két évvel ezelőtt indult egy csapat ezen a versenyen, idén pedig három formáció képviselte az intézményt. A győztes csapat mellett, nagyon kevéssel lemaradva a dobogóról, negyedik lett a Horváthné Kajári Erika, Botár Amelita, Szilágyi Hajnalka formáció, a Zámbó Éva, Moraveczné Schmidt Krisztina, Guld Szilárd trió pedig a nyolcadik helyen végzett a tizenegy csapattal zajlott megméretésen.

– Büszkék vagyunk munkatársainkra, az intézmény hírnevét öregbítették részvételükkel, eredményükkel, ez példa a többieknek is – ezt már dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója mondta. Kiemelte, hogy ez a verseny fontos visszajelzés a dolgozóknak arról, hogy hol tartanak a szakmai munkájukban, milyen az elméleti és gyakorlati felkészültségük a saját szakmájukban, illetve hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek azon túl, más szakterületekről. – A győztes csapat felkészülését az országos döntőre minden módon igyekszünk támogatni – húzta alá a főigazgató.

Ezeket a versenyeket egyébként általában fekvőbeteg-intézmények dolgozói nyerik meg, tehát külön figyelemre méltó, hogy most a járóbeteg-ellátásban dolgozó kollégák képviselhetik Tolna megyét az októberben Budapesten rendezendő országos megméretésen.