Elkészült az udvarfelújítás a Munkácsy utcai tagóvodában

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Idén február közepén adtunk hírt arról, hogy aláírta az önkormányzat és a ZO-BAU Építőipari Kft. a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája és Munkácsy utcai tagóvodája udvarának felújításáról szóló kivitelezési szerződést. A munkálatokkal a Vörösmarty utcai tagintézményben június elején végeztek, amiről szintén beszámoltunk, most pedig megkezdték a Munkácsy utcai tagóvodában elvégzett rekonstrukció műszaki átadását.

A Munkácsy utcai tagóvoda udvarán végzett munkálatok során megoldották a csapadékvíz-elvezetést, új játékok kaptak helyet az udvaron, azaz hinták, mászókák, csúszdák, valamint kis házikók, homokozókat is kialakítottak, és nagy területen tettek le öntött gumiból készült ütőfelületet. Mivel az udvar két része között szintkülönbség van, egy támfalat is építettek, mellé rozsdamentes acélból készült korlát került. Az udvar ugyanolyan árnyékos, mint az építkezés előtt volt, ugyanis egyetlen már meglévő fát sem kellett kivágni a munkálatok során. Mindez nettó 62 millió 800 ezer forintba került.

Több játék fejleszti a gyerekek ügyességét. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Több játék fejleszti a gyerekek ügyességét. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, hogy egy 21. századi, szép, biztonságos játszóudvar valósult meg. Az ehhez szükséges forrás egy részét a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán nyerte el az önkormányzat, illetve jelentős önerőt biztosítottak hozzá a város költségvetéséből. A polgármester kiemelte, hogy a városvezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Paks családbarát város is legyen, erre példa a két óvodaudvar rekonstrukciója is. Hozzátette: azt, hogy jó úton járunk, mutatja, hogy Paks Város Önkormányzata tavaly elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) pályázatán.