Előzetes hatósági vizsgálat az ipari park útjaira

A Paksi Ipari Park. Fotó: Babai István
A Paksi Ipari Park. Fotó: Babai István archív, illusztráció

A Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal agrárügyi és környezetvédelmi főosztály környezetvédelmi és természetvédelmi osztálya közleményt tett közzé, amelynek tárgya „Paks belterületi része, Ipari Park 4703/57 hrsz.-ú úttól északra eső új ipari terület”-re vonatkozó előzetes vizsgálati eljárás.

A PIP Nonprofit Kft. az üzemeltetője a Pakson kialakított ipari parknak. Az ipar park bővítésének igénye során a PIP Nonprofit Kft. elkészítette a létesítendő „A” és „B” jelű utak vonatkozó útépítési terveinek korszerűsítését. Az útépítésre vonatkozó engedélyezési tervdokumentációt benyújtották az illetékes hatósághoz. Ennek elfogadását követően az építési engedélyt kiadják, a kivitelezés ezt követően valósul meg, amely kezdésének várható ideje 2019. augusztus–szeptember. A kivitelezési munkák („A” és „B” jelű utak) az utak rövid hosszából adódóan várhatóan 2-3 hónap alatt elkészülhetnek.

A hatóság felhívja az érintett nyilvánosság figyelmét, hogy a közlemény megjelenését követő 21 napon belül közvetlenül a környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságnál lehet a kérelem tartalmára vonatkozó írásbeli észrevételt tenni.

A közlemény megtekinthető a www.paks.hu oldalon (ide kattintva elérhető), valamint a kapcsolódó dokumentációval a Tolna Megyei Kormányhivatal weboldalán (kapcsolódó anyagok).