Ötven kerékpárt regisztráltak

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A BikeSafe vagyonvédelmi program legfőbb célja a kétkerekűek legfontosabb adatainak és fotóinak nyilvántartásba vételével a bűncselekmények megelőzése, az eltulajdonított kerékpárok azonosításának, a lopások felderítésének elősegítése.
Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadója, és Baranyai Fanni rendőr őrmester augusztus 6-án délután a rendőrkapitányság előtt várták a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat. A nagy érdeklődésre való tekintettel a regisztráció augusztus 9-én Dunaszentgyörgyön folytatódik.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A kerékpárok azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek azért, hogy a tolvajok ne tudják azokat ellopni. Ezért azt tanácsolják a kerékpártulajdonosoknak, hogy mindig zárják le a kerékpárjukat, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal, mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz (biciklitároló, lámpaoszlop, pózna) rögzítsék, valamint hogy forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyják kerékpárjukat, ne pedig eldugott kis utcában, kapualjban – olvasható a police.hu honlapon.