Földi szúnyoggyérítés lesz Pakson

A Magyarország kormánya által elrendelt országos csípőszúnyog-gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálja, mely a lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot választotta ki. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyoglárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált szer a Deltasect 1,2 ULV. A készítmény kijuttatott formában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.

Paks Város Önkormányzatának illetékességi területén földi kémiai szúnyoggyérítés lesz 2019. augusztus 13-án a napnyugta utáni órákban, kedvezőtlen időjárás esetén a tartaléknapok: augusztus 14-15.

Ugyancsak földi kémiai szúnyoggyérítés lesz 2019. augusztus 15-én a napnyugta utáni órákban, a tartaléknapok: augusztus 16-17. A szúnyoggyérítést Deltasect 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel, a DC Dunakom Zrt. megbízásából, a Noxious Kft. (Kőszegi Dániel egészségügyi gázmester) végzi.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív