Bejelentette jelöltjeit a Paksi Deák Ferenc Egyesület

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
A képen balról jobbra: Hernádi Norbert, Mezősi Árpád, Torma Dóra, Nagy Balázs, Heringes Anita, Horváth Zoltán, Kudor Katalin, Barnabás István, Hetzmann Albert. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

– A közös nevezőnk Paks, ez a csapat azért akar dolgozni, hogy a következő öt évben minden Paksról szóljon. Kezdetben tisztáztuk a város vezetéséről vallott alapvetéseinket, és ehhez kerestük meg az alkalmas jelölteket – mondta Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltbemutató sajtótájékoztatóján.

A PDF színeiben Heringes Anita indul a polgármesteri székért az önkormányzati választáson, képviselőjelöltként pedig a körzetek sorrendjében: Torma Dóra, Nagy Balázs, Horváth Zoltán, Mezősi Árpád, Kudor Katalin, Barnabás István, Hetzmann Albert, Hernádi Norbert. A PDF egy értékalapon szerveződött, széles körű összefogás, amelyet tiszteletben tart a DK, a Jobbik, a Momentum és az MSZP is, ezért ezek a pártok nem indítanak jelölteket Pakson, közölték.

– Nagyon sok tervet raktak le a mostani városvezetők, de ezeket megvalósítani nem sikerült az elmúlt öt évben. Mi szeretnénk, ha nem felélnénk a város értékeit, hanem fejlesztenénk. Sok olyan lépés van, amelyeket azonnal meg kell tennünk, mert ahhoz képest, hogy milyen nagy a város költségvetése, kevéssé fejlődik. Mintatelepülést kellene teremtenünk Paksból, amihez minden adottságunk megvan, szakértelem, tapasztalat, forrás. A következő időszakban ezt ki kell aknáznunk, és elérni, hogy az épülő új atomerőmű és a meglévő blokkok mellett a város is fejlődjön, előbbre lépjen – nyilatkozta Heringes Anita, akiről Barnabás István azt mondta: országgyűlési képviselőként sokszor konfliktust vállalva is küzdött a város érdekeiért, és az országos politikában szerzett eddigi tapasztalatait most Pakson szeretné tovább kamatoztatni.