Az Akvarell Művészeti Stúdió kiállítása Pakson

Fotó: a Csengey központ Fb.-oldala (részlet)
Fotó: a Csengey központ Fb.-oldala (részlet)

Novouralszk városa Oroszország szívében, az uráli régió középső részén található, ahol 1949 óta működik az orosz atomipar egyik legjelentősebb vállalata. A város nemcsak ipari létesítményeiről híres, hanem számos kulturális és művészeti intézménnyel is büszkélkedhet. Közülük különleges helyet foglal el az Akvarell Művészeti Stúdió, amelyet a város művészeinek kezdeményezésére alapítottak 2012-ben, Tatyjana Kolesznyikova festőművész vezetésével. A stúdió néhány esztendő alatt hosszú utat tett meg művészeti iskolaként, és ma a város talán legjelentősebb művészeti képzési központja, amely nyitott minden tanulni, alkotni, fejlődni vágyó ember előtt. Kurzusai között szerepel rajz, festészet, szobrászat és iparművészet.

Az Akvarell Művészeti Stúdió Magyarországon több helyen is kiállítja műveit 2019-ben, az első kiállítás Pakson lesz. A kiállítás anyaga igen gazdag. A művek egy része klasszikus festmény, tájkép és csendélet. A második részt kollázsok, illetve batikok alkotják. A kiállított képek harmadik csoportja Alexandra Pavlovna Romanova orosz nagyhercegnő, József nádor első feleségének életéről szól.

A kiállítást 2019. augusztus 22-én 17 órakor nyitja meg prof. dr. Szegál Borisz a Csengey Dénes Kulturális Központban. A megnyitón közreműködik Dránovics László (harmonika). A kiállítás védnöke Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.