Leadta ajánlóíveit a Paksi Deák Ferenc Egyesület

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Az ajánlások gyűjtését nem tekintettünk versenynek, mi a választókkal folytatott minőségi beszélgetésekben hiszünk – mondta sajtótájékoztatón Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület polgármesterjelöltje, aki bejelentette, hogy augusztus 28-án leadták a szükséges számú ajánlásokat tartalmazó íveket a helyi választási irodában. A sajtótájékoztatón részt vett Ilyésné Torma Dorottya az egyes, valamint Nagy Balázs a kettes számú választókörzet PDF-es képviselőjelöltje is, mindketten először méretik meg magukat.

– A személyes beszélgetések során több problémára fény derült, így a gyalogos közlekedés megoldatlanságára a Malomhegyen, a csapadékvíz-elvezetést érintő hiányosságokra, például a Kömlődi úton – mondta Ilyésné Torma Dorottya. Hozzátette, hogy nincsenek kisboltok a városban, ez a körzetében és a külterületeken egyaránt gondot jelent. Szeretnének megoldást találni arra, hogy a helyi termelők kitölthessék ezt a piaci rést, fogalmazott.

Nagy Balázs ugyancsak sok ötletet kapott a választópolgároktól. Többen említették, hogy a Duna-parti sétányt nem tudják megfelelően használni, de egyéb problémákra is várják a megoldást. – A könyvtártól a Szent István térig az utak és a járdák állapota nem megfelelő, fejleszteni kellene a tér környékét is. A zöld innovációk terén is fontos az előrelépés, és az is, hogy az emberek érezhessék, miként tudnak alakítani a környezetükön. A kettes választókörzet nehezen fejleszthető, de kellő energiával, akarattal és hittel mindent meg lehet oldani – összegzett a jelölt.