PDF: Késik a megdrágult kerékpárút átadása

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Az építést finanszírozó európai uniós pályázat értelmében a mai napon el kellett volna készülnie a Paks–Dunakömlőd kerékpárútnak. Az építés azonban még zajlik, a Madocsa felé tartó töltésig jutottunk el – mondta Hernádi Norbert, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) 8. körzetben induló képviselőjelöltje, miután egy általuk szervezett programon megpróbáltak végigkerékpározni ezen az úton.

– Már 779 millió forintba kerül a 2,5 kilométeres szakasz megépítése, 239 millió forinttal többe, mint az eredeti elképzelés – emelte ki Hernádi Norbert, emlékeztetve, hogy a csámpai kilométerenként 41 millió forintból épült meg annak idején.
– Nem elég, hogy túlárazott projektekkel dolgozik az önkormányzat, de ráadásul ezek még csúsznak is – húzta alá, hozzátéve, hogy a kivitelezés minőségére is fel kívánták hívni a figyelmet a túrával, ugyanis vannak bizonyos szakaszok, ahol a betonalap széttöredezett, bíznak benne, hogy nem erre kerül rá az aszfaltréteg.

Pakson mindenre látványtervek vannak, amik már önmagukban rengeteg pénzt felemésztenek, aztán pedig egyszerűen nem kezdődnek el a fejlesztések, vagy ha nagy ritkán mégis, rengeteget csúsznak. Ezzel az akcióval arra akartuk felhívni a figyelmet, hogy ennek véget kell vetni: a túlárazott, csúszó, soha meg nem valósuló projekteknek legyen vége, közölte a PDF.

Hernádi Norbert azt is elmondta, hogy az augusztus 30-ra szervezett kerékpáros eseményük bejelentését követően az önkormányzat honlapján a kerékpárút átadásának időpontja október 15-re módosult.