A Tolna Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének jelöltjei

Első sor: Racskó Steffi, Hirt József, Feil Gábor, Tarnai Anita Hátsó sor: Wiszthaller Zoltán, Tresznics Károly, Koczka Tibor, Féhr György
Első sor (b.-j.): Racskó Steffi, Hirt József, Feil Gábor, Tarnai Anita és hátsó sor (b.-j.): Wiszthaller Zoltán, Tresznics Károly, Koczka Tibor, Féhr György

Bemutatkoznak a paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjelöltjei, valamennyien a Tolna Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének jelöltjei.

Az önkormányzat legfontosabb feladatai: a paksi németség érdekképviselete, a paksi németség identitástudatának erősítése, a már feledésbe merült népszokások, rendezvények felelevenítésével (Nemzetiségi napok, sváb bálok, sörpartik, Márton-napi mulatság stb.), az iskolákban, óvodákban folyó nemzetiségi képzés támogatása (nemzetiségi, nyelvi és olvasótáborok, néptáncoktatás, játszó és kézműves foglalkozások, jutalomutazások stb.), hagyományőrző- és kultúrcsoportok támogatása (utazási- és működési költségek támogatása), Paks és a környék német nemzetiségi történelmi és kulturális értekeinek megismertetése (közreműködésünkkel és támogatásunkkal megjelentetett könyveket segédanyagként használják iskoláink a nemzetiségi oktatásban), lehetőséget biztosítottunk a város polgárai számára a német nyelv tanulására, gyakorlására (nyelvtanfolyamok, nyelvvizsgák szervezése, könyvtár és német klub működtetése), részt vállaltunk a testvérvárosi kapcsolatok alakításában, ápolásában.

A következő választási ciklusban is ezeket tartjuk a legfontosabb feladatainknak.

A választási törvény csak azoknak ad lehetőséget nemzetiségi önkormányzat választására, akik felvételüket kérték az adott nemzetiség választói névjegyzékébe. Engedjék meg, hogy a paksi, dunakömlődi németek nevében megköszönjük azon honfitársainknak, akik bátran vállalva identitásukat regisztráltatták magukat a névjegyzékbe. Szavazni a bemutatott jelöltek közül öt főre lehet. Kérjük, vegyenek részt az október 13-án tartandó nemzetiségi önkormányzati választáson.