ASE – Kecskemét döntő lesz vasárnap

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A VII. Morgen Ferdinánd-emléktorna mai (09.14.) második mérkőzésén az ASE a cseh Basket Brno csapatával mérkőzött. Paksi oldalon hárman is hiányoztak a rotációból, Eilingsfeld és Horváth hetek óta gyógytornára jár, Porter pedig Kaposváron szenvedett bokasérülést.

Az első negyed Early és Harris pontjaival indult, de hamar eszméltek a vendégek, és 8-4-re átvették a vezetést. A negyedik percben Lóránt révén ismét az ASE vezetett, de jól céloztak a vendégek, és újra átvették a vezetést. Kovács Ákos is beszállt a pontgyártásba, zsinórban dobott öt pontjával már a hazai csapat vezetett 17-14-re. Az utolsó három percben csak magyar játékosokat küldött a pályára Braniszlav Dzunics, akik megtartották az előnyt a tízedik perc végéig.

A második felvonás egy cseh triplával indult, utána azonban bedeszkázták a gyűrűt a vendégeknek. Következő pontjukat a kilencedik percben szerezték, ez idő alatt Earlyék 25-öt helyeztek el a brnói gyűrűben. A végén már cifrázták is a paksi játékosok, Kis Raúl fellöbbölt labdáját az egykori NBA-s húzta a gyűrűbe.

A nagyszünet utáni első perceket meghajtották a vendégek, és bejöttek húsz alá. Nem tartott sokáig a lendület, Lóránt és Kovács vezérletével újra az ASE dominált, és egyre nőtt a különbség a két csapat között, a nyolcadik percben 69-38-at mutatott az eredményjelző. Evans zsákolt, Kalmár dobott egy „pincért”, Harris egy triplát, harminc perc után eldőlt a mérkőzés.

Az utolsó negyedben tovább potyogtak a paksi kosarak, küzdött a Brno becsülettel, de tovább nőtt a különbség a két csapat között. Az ASE 100. pontját Pajor Dávid szerezte büntetőből.

Atomerőmű SE – EGOE Basket Brno 102-61 (22-20, 29-7, 25-14, 26-20).
A legjobb hazai dobók: Evans 24/6, Lóránt 19, Kovács Ákos 15/3, Harris 14/6, Early 14/6.

Az emléktorna a Kecskemét (KTE) és a Kaposvár (KKK) kosárlabdacsapatainak mérkőzésével kezdődött: KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 70-69 (16-14, 19-18, 17-18, 18-19). Az összefoglalóért ide kattintson!