Itthon tartotta a kupát az ASE

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A Basket Brnot 41 ponttal verő ASE és a Kaposvárt 1 ponttal legyőző KTE-Duna Aszfalt csapott össze a VII. Morgen Ferdinánd-emléktorna döntőjében.

Az első percekben egyik fél sem hibázott, fej fej mellett haladtak a csapatok. Sokat szabálytalankodtak a vendégek, hamar meglett az öt csapatszemélyi hibájuk. Aztán úgy a hetedik perc tájékán lépéselőnybe került a KTE, és tartotta, majd növelte előnyét. Az utolsó támadások Kovács Ákos és Szalai pontjaival értek véget, sikerült faragni a hátrányból.

Sokkal határozottabb paksi csapatot láthattak a nézők a második negyedben. Lóránt révén átvette a vezetést az ASE, majd fokozatosan elhúzott. Közel hét percig mindössze két pontot szereztek a lila-fehérek, amit páran nehezen viseltek, és néhány sportszerűtlen szabálytalanságot is elkövettek. Evans tarthatatlan volt, de többen is jól szálltak be a játékba, és a huszadik perc végére sikerült a mínusz négy pontot plusz tízre változtatni.

A harmadik felvonásban erősített a vendég, de sokáig nem tudott közelebb kerülni, őrizte előnyét az Atomerőmű. A negyed közepén bejöttek tíz pont alá a lila-fehérek, és többször is öt pontra csökkentették hátrányukat. A végén ismét jól hajrázott a piros-kék társaság, Coleman és Lóránt pontjaival tíz pont fölé nőtt az előny a harmincadik perc végére.

Beragadt a negyedik negyed elején az ASE, öt perc alatt csak Lóránt közelijét lehetett feljegyezni. Ezzel szemben a Kecskemét növelte pontjai számát, és feljött 67-62-re. Sokáig 6-7 pont körül mozgott a két csapat közti különbség, a vendégek nagyon szerettek volna nyerni, de Lóránt és Early eldöntötte a mérkőzést.

Braniszlav Dzunics a következőket mondta a lefújás után: Jó, és kevésbé jó dolgokat láttam ebben a két napban. Megpróbáljuk a jó dolgokat megtartani, a hibákat pedig kiküszöbölni.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 81-71 (22-26, 21-7, 21-20, 17-18). Az ASE pontszerzői: Evans 20/6, Lóránt 19, Coleman 19/6, Early 10/3, Kovács Ákos 7, Harris 2, Kalmár 2, Szalai 2.