Pakson tartott fórumot Kósa Lajos

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A választás tétje, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettségi szintje elérje az európai uniós átlagszintet. Ehhez együtt kell működni a kormánnyal, össze kell fogni a lakossággal – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnök a Pakson tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Kiemelte, hogy a 3177-ből több mint 1200 településen indul Fidesz–KDNP-s polgármesterjelölt, míg az ellenzék körülbelül 300 településen állított jelöltet, többet valamilyen civil egyesület színeiben, ahogy Pakson, hozzáfűzte: az itt induló ellenzéki jelöltek olyan pártok tagjai, amelyek nem támogatják Paks II. megépítését.

– Az ellenzék azt mondja, szavazzanak rájuk, mert akkor megállítják az Orbán-kormányt. Kormányzó pártot önkormányzati választáson nem lehet megverni, de komoly zavarokat tud okozni egy ellenzéki polgármester Pakson, hiszen vannak olyan ügyek, amelyekhez szükség van az önkormányzat pozitív hozzáállására, különben sokkal nehezebben fog menni az erőműépítés – fejtegette, aláhúzva, hogy álláspontjuk szerint Paks II. kiemelten fontos projekt.

Süli János miniszter azt mondta, hogy Paks fejlődésének záloga az együttműködés egy olyan polgármesterrel és képviselőkkel, akik elkötelezettek a magyar kormány célkitűzései mellett, Paks II. megvalósítása mellett.

Szabó Péter polgármesterjelölt a Fidesz–KDNP csapatának elképzeléseiről beszélt, a három alapelvükről, amelyek a felelősség, a családbarát önkormányzat, valamint hogy milyen fejlődést hoz a városnak a Paks II. beruházás.