Lakossági fórumot tartottak a Kömlődi utca felújításáról

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Fórumon tájékoztatták a Kömlődi utca lakóit a teljes körű felújítás részleteiről. Az önkormányzat és a kivitelező képviselői október 9-én írták alá a szerződést, a kivitelezés két héten belül elkezdődik. A rekonstrukció, amelyet a Real-Rent és a Bau-Team Kft. konzorciumban végez, magában foglalja a teljes útburkolat- illetve közműcserét. A közművek kiváltásával kezdi a munkát a kivitelező, az új útburkolatot várhatóan a jövő évben építik meg.

– Arra törekszünk, hogy a lakosok mindennapjait a lehető legcsekélyebb mértékben zavarják a munkálatok. Egyeztetünk arról, hogy milyen ütemezésben haladunk a felújítással, illetve tájékoztatni fogjuk őket az útlezárásokról is. A felújításnak abban a fázisában, amikor gyalogosan közelíthetők meg ingatlanok, ideiglenesen lefedjük a csapadékcsatornákat, az aknákat és hidakat, járóutakat építünk – tájékoztatott az eseményen Pataki Gábor, a Bau-Team ügyvezető igazgatója. Azt is elmondta, hogy a hulladékszállításról is gondoskodnak abban az időszakban, amikor az utca nem közlekedhető: saját gépjárműveikkel szállítják majd a hulladékgyűjtőket az utca végére és vissza.

A lakossági fórumon Pálmai Klára, a körzet megválasztott képviselője is részt vett. Azon túl, hogy tájékozódott a beruházás részleteiről, ígéretet tett a lakosoknak, hogy figyelemmel kíséri a beruházást, illetve a lakosok türelmét kérte a következő időszakra.

A fórumon azt javasolták a megjelenteknek, hogy a tűzifa beszerzéséről idén hamarabb gondoskodjanak. Lakossági kérdésekre válaszolva azt mondta a kivitelező, hogy az egyik ingatlantulajdonos biztosít egy kisebb felvonulási területet, ugyanakkor csak annyi nagyobb csövet és eszközt szállítanak a helyszínre, amennyit be is építenek. Ezáltal szeretnék tehermentesíteni a Halászcsárdánál lévő parkolót, amelynek egy részét a lakosok használhatják a felújítás alatt. A kivitelező arról is tájékoztatta a lakókat, hogy december 31-ig biztosan járható lesz az utca.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök