Rövid volt a kispad

Az NBI/A-s férfi kosárlabda bajnokság negyedik fordulójában a listavezető Körmend látogatott Paksra. A hazai csapat nehéz helyzetben várta a mérkőzést, Eilingsfeld János, Kovács Ákos, Horváth Kristóf, Kalmár Viktor és Orlando Coleman játékára nem számíthatott Braniszlav Dzunics, aki a mérkőzés előtt elmondta: meg kell találnunk a körmendi védekezés kulcsát, akkor lehetünk eredményesek.

Keller triplájával indult a mérkőzés, Lóránt közelről válaszolt. Harris is betalált messziről, átvette a vezetést a paksi csapat. Felváltva estek a kosarak, majd a negyedik perc táján kezdett ellépni a vendég. Sorra maradtak ki a hazai helyzetek, a vendégek viszont nem hibáztak, 10-7-ről 10-18-ra változott az állás. ASE időkérés után sikerült rendezni a sorokat, Lóránt, majd Evans talált be büntetőkből, sőt az utolsó találatot is a paksi „kisember” szerezte.

A második negyed elején újra ellépett a Körmend, Németh közelije után kilenc pontra nőtt a két csapat között a különbség. Kapaszkodott az ASE, Jackson volt eredményes a palánk alól, 24-29-et mutatott az eredményjelző. A következő percek leginkább a vitatott bírói ítéletekről, és videó nézegetésről szóltak, ebben az időszakban nem lehetett folyamatos játékról beszélni. Állandósult a hat-hét pont körüli vendégelőny, a hazaiak nagyon rosszul céloztak, hét perc játék után tíz dobott pontnál jártak. Mindent elmond erről a statisztika, az első két negyedben tizenhat paksi hárompontos kísérletből egy talált utat a gyűrűbe.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, küzdött, harcolt az ASE, de képtelenek voltak betalálni az ellenfél gyűrűjébe. A vendégek pedig hozták a kötelezőt, és folyamatosan növelték előnyüket. A paksi játékosokon látszott a frusztráltság, hogy a tripla kísérleteik rendre kimaradtak, a harmincadik perc végére tíz pont fölé nőtt a vendégelőny.

A negyedik felvonásban továbbra is kínlódott a hazai csapat, képtelenek voltak gyűrűbe találni. A harmincötödik perc tájékán Faust végre betalált távolról, de ezután sem tört meg az „átok”, a hátralévő időben is a körmendiek céloztak jobban.

Atomerőmű SE – Egis Körmend 63-80 (18-22, 15-18, 12-19, 18-21).
Az ASE pontszerzői: Jackson 17, Evans 15, Faust 15/3, Lóránt 9, Harris 5/3, Szalai 2.

Braniszlav Dzunics: Az első perctől az utolsóig jobban játszott a Körmend. Lehet arról beszélni, hogy milyen dobószázalékkal játszottunk, de mindent elmond az a tény, hogy a kispadról mi kettő, a vendégek harmincöt pontot szereztek.
Shannon Evans: Mindkét csapat keményen játszott, de a mi – főleg az enyém – dobószázalékunk katasztrofális volt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök