Átadták a megbízóleveleket

Átvették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott polgármester, valamint az önkormányzati képviselő-testület tagjai ma (10. 22.) a városházán. Bedecs Ferenc, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a választás zökkenőmentesen zajlott, jogorvoslati kérelem nem érkezett, a szavazás eredménye október 19-én jogerőre emelkedett. A választási eljárásról szóló törvény alapján a polgármesternek a szavazás eredményének jogerőre emelkedését követő öt munkanap, a képviselőknek pedig három munkanap elteltével kell átadni a megbízólevelüket. A képviselő-testület október 24-én 14 órakor tartja alakulóülését a városháza nagytermében. A meghívó és a részletes napirendi javaslat ide kattintva elérhető.

Fotó: Babai István
Fotó: Babai István

Paks város polgármestere: Szabó Péter (Fidesz–KDNP). Az egyes körzet képviselője Pálmai Klára (Fidesz–KDNP), a kettes körzeté Ulbert Sándor (Fidesz–KDNP), a hármas körzeté Horváth Zoltán (PDF), a négyes körzeté Mezősi Árpád (PDF), az ötös körzeté Kudorné Szanyi Katalin (PDF), a hatos körzeté Barnabás István (PDF), a hetes körzeté Leber Ferenc (Fidesz–KDNP), a nyolcas körzeté Spiesz József (Fidesz–KDNP). A három kompenzációs listás képviselő Heringes Anita (PDF), Szabó Ferenc (Fidesz–KDNP) és Szántó Zoltán (Fidesz–KDNP).

Arról is tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülése 2019. október 24-én 15 órakor lesz, a Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alakuló ülése pedig 16 órakor, mindkettő a városházán.