Dr. Filvig Géza lett a TEIT elnöke

Fotó: www.gerjen.hu
Fotó: www.gerjen.hu

Kalocsa új polgármesterét, dr. Filvig Gézát választotta elnökévé a TEIT, az alelnöki feladatokat továbbra is Gáncs István, Tengelic polgármestere látja el. Gerjen közösségi oldalán olvasható, hogy október 28-án Kalocsán tartotta a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) a tisztújító ülését. Az immár 16 település alkotta társulás a titkári feladatok ellátásával – az eddigiekhez hasonlóan – Koch Istvánt bízta meg. A Pénzügyi Bizottság elnökének Bedi Gyulát, Uszód polgármesterét választották, míg tagokká Fekete Csabát, Bátya polgármesterét és Romhányi Károlyt, Gerjen polgármesterét. Mint írják, eseménydús november elé néz a TEIT: bel- és külföldi szakmai utazáson vesz részt a tagság, és a Roszatom által szervezett pécsi atomenergetikai konferencián is képviseltetik magukat.

A kalohirek.hu oldalon olvasható részletes beszámoló szerint hat település élén volt váltás, ezért a 27 éve létrehozott TEIT történetét összefoglalta Gáncs István. Az alelnök azt mondta: az elmúlt 10 évben nem volt olyan zökkenőmentes, problémáktól, megosztottságtól mentes tisztújító közgyűlés, mint a mostani. Hangsúlyozta, hogy az egymás iránti bizalom, tisztelet, az együttműködés olyan szintre emelkedett, amely ha továbbra is megmarad, a TEIT még erősebb érdekképviseleti szervvé válik. Mindez – mint aláhúzta – éppen egybeesik azzal az időszakkal, amikor a Paks II. építése van napirenden.

Dr. Filvig Géza megválasztása után ígéretet tett arra, hogy a TEIT legnemesebb hagyományait, értékeit megőrzi, de a korábbiaknál innovatívabb TEIT-ben gondolkodik.
A társulás következő ülését november 18-án tartják.