Sima hazai siker

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A férfi NBI/A-s kosárlabda-bajnokság hatodik fordulójában a Zalaegerszeget fogadta a Gesztenyés úton az ASE. Eilingsfelden, és Horváthon kívül mindenki szerelést öltött, nagyobb rotációval számolhatott a paksi csapat. A meccs előtt Braniszlav Dzunics vezetőedző elmondta: Óvatosnak kell lennünk, a zalaegerszegiek két idegenbeli meccsüket Kaposváron és Sopronban is meg tudták nyerni, vigyázni kell, nehogy bennünket is megtréfáljanak.

Zalai triplával indult a találkozó, Evans távolija volt a válasz. Ezután felváltva estek a találatok, a vendégek sokáig egy-két ponttal vezettek, az ASE pedig futott utánuk. Nagy hangsúlyt fektettek a csapatok a védekezésre, ezért viszonylag kevés pont esett, aztán a vége előtt egy perccel a frissen beállt Valerio Bodon Vincent hármasa landolt a zalai gyűrűben, majd Evans két büntetője is beesett. Hazai előnnyel ért véget az első tíz perc.

A második felvonás elején állva hagyta ellenfelét az Atomerőmű, bő három perc alatt Nick Faust tíz pontot termelt, amire csak két pont érkezett válaszul. Időt kért Bencze Tamás, de nem tudták megállítani a paksi hengert, Evans öt, majd Faust két büntetője után 41-23-at mutatott az eredményjelző a negyed felénél. Lehetőséget kaptak a paksi fiatalok, Szalai és Valerio Bodon is pályára lépett, de érdemben nem változott az eredmény. A tizenkilencedik perc tájékán Gulyás Milán és Agafonov is betalált, tizenkét pontra felhozva a kék-fehéreket, de az utolsó pontokat Evans büntetőiből az Atomerőmű csapata szerezte.

Kovács Ákos közelijével indult a második félidő, Gulyás Milán triplája érkezett válaszul. Állandósult a tizenöt-tizenhat pont körüli különbség a két csapat között, a negyed közepe táján már mind a két oldalon többen fault problémával küzdöttek. Lassan egyre nőtt a hazai előny, Valerio Bodon Vincent hármasával húsz pont fölé kúszott a két csapat közti különbség.

Az utolsó negyedben már csak a két csapat közti különbség volt a kérdés, Harris távolija után 82-55-öt mutatott az eredményjelző. Küzdött becsülettel a ZTE, de nem tudott nagyobb ellenállást kifejteni, az ASE magabiztosan nyerte a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 94-70 (24-21, 22-11, 24-20, 24-18).
Az ASE pontszerzői: Evans 29/9, Faust 20/6, Lóránt 11, Valerio Bodon 10/6, Harris 9/6, Kovács 7/3, Jackson 6/3, Kis Raul 2, Szalai.

Braniszlav Dzunics: Pár dolognak örülök, elsősorban a győzelemnek, és hogy nem sérült meg senki. A második negyed játékával elégedett vagyok, de a különbséget túlzottnak tartom.
Shannon Evans: Kemény mérkőzés volt mind a két oldalról, túl sok labdát adtam el, ezen javítani kell.