Szakmai napot tartott a Mezőföldvíz Kft.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Szakmai napot tartott önkormányzatok vezetői számára a Mezőföldvíz Kft. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy a cég negyvenhét tulajdonos önkormányzatának újonnan megválasztott polgármesterei, képviselői is megismerhessék a cég működését.

– Fontos lenne olyan törvényeket alkotni, hogy a vízitársulatok megfelelően tudjanak működni, legyen pénzük a beruházásokra és a béreket is megfelelő szinten tudják tartani, kormányzati elképzelések már vannak erre vonatkozóan – mondta el megnyitó beszédében Süli János tárca nélküli miniszter a Mezőföldvíz Kft. szakmai napján, a Forráspont Energiaházban. – A jelenleg napirenden lévő hulladékrendszer problémája után a víziközmű szolgáltatók helyzetét kell mindenképpen megoldani – húzta alá a miniszter.

Csapó Sándor, a három megye negyvenhét települését magában foglaló Mezőföldvíz Kft. ügyvezetője a hazai víziközmű-szolgáltatás jogi környezetéről és a kft. szervezeti és működési rendjéről számolt be a hallgatóságnak, egyúttal említette a tulajdonosok felelősségét is. – A következő öt évben nagyon sok olyan döntést meg kell hozniuk, melyek a település legfontosabb közszolgáltatásáról, a víziközmű szolgáltatásról szólnak, illetve rólunk, mint gazdasági társaságról, aki ezt a szolgáltatást végzi. – mondta a megjelenteknek Csapó Sándor. A Mezőföldvíz Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy a szakmai nappal a településvezetőknek szeretnének segítséget nyújtani a döntések meghozatalában. A programon a műszaki üzemeltetésről, karbantartásról, a fogyasztói kapcsolatokról és a Mezőföldvíz Kft. pénzügyi helyzetéről is szó esett.