A vége kiütés lett

Idegenben lépett pályára az Atomerőmű SE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata a bajnokság hetedik fordulójában. A mérkőzésre való felkészülés nem volt zökkenőmentes, kisebb sérüléssel bajlódott, és ezért edzéseket hagyott ki Kovács Ákos, Lóránt Péter, Justin Jackson és Shannon Evans. Szalai Milán betegség miatt hiányzott egész héten.

Coleman közelijével indult a találkozó, Hendlein kettese volt a válasz. Evans triplája, majd Lóránt duplája is a gyűrűben landolt, büntetőkből zárkózott a hazai csapat. Ezután egy 10-0-ás paksi roham következett Coleman vezérletével, a hatodik percben 6-19-et mutatott az eredményjelző. Ismét büntetőkhöz jutott és törte meg a gólcsendet a Kaposvár, Kis Raul és Harris is dobott egy-egy triplát, Jackson zsákolt, de a negyed utolsó találatát a hazaiak szerezték.

Amilyen jól indult a mérkőzés, olyan rosszul a második felvonás, az első öt percben csak Coleman öt pontja esett be, ezzel szemben a KKK 15-öt szerzett, majd a 16. percben a vezetést is átvette. A legjobbkor hullott be Harris távolija, ismét az ASE-nál volt az előny. Sajnos Nick Faust begyűjtötte harmadik faultját, ezért a padra került. A 18. perc elején Orlando Coleman 17. pontját szerezte, 35-40-nél időt kért Fekete Ádám, a kaposváriak mestere. Felváltva estek a kosarak az utolsó percekben, az utolsót ismét a vendéglátók szerezték Baki révén.

Norfleet kettesével indult a második félidő, Jackson válaszolt rá. Hendlein révén feljött egy pontra a hazai csapat, de Harris, majd egymás után kétszer Jackson volt eredményes, 48-55-öt mutatott az eredményjelző a 25. percben. Először Lóránt, majd a csapat kapott technikai büntetést, a hazaiak 56-55-re átvették a vezetést. Huszonhét perc és 19 másodperc elteltével dobhatta első büntetőjét a paksi csapat, ez idő alatt a KKK tizenháromszor próbálkozhatott! Lendületbe jöttek a piros-kékek, Faust, Coleman és Lóránt révén 9-0-ás rohammal zárták a harmadik negyedet.

Nem sokszor fordul elő egy csapat életében, hogy tíz perc alatt összesen egyszer találjon be a gyűrűbe, ez most megtörtént. Davis szerezte a kaposvári csapat első és egyben utolsó találatát is, a negyedik felvonás elején. Ezután már csak paksi kosarak születtek, hiába kért kétszer is időt Fekete Ádám, képtelenek voltak pontot szerezni tanítványai. Az ASE ezzel szemben fokozatosan növelte előnyét és nagyarányú győzelmet aratott. Kellett ehhez, hogy a kétpontosokat 57%, a hárompontosokat 60%, és a három büntetőjét 100%-os hatékonysággal dobja a paksi csapat. Szintén megsüvegelendő Justin Jackson 5 kiosztott blokkja!

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 58-85 (17-28, 25-17, 14-19, 2-21).
A paksi pontszerzők: Coleman 28/6, Evans 13/3, Jackson 13/3, Faust 10/3, Lóránt 9/3, Harris 7/3, Kis Raul 3/3, Kovács Á. 2, Valerio Bodon -.

Braniszlav Dzunics a következőképpen értékelte a mérkőzést: Minden meccs nehéz idegenben, de most sikerült felőrölni az ellenfelet. Az utolsó negyedig volt szoros, de keményen védekeztünk, ők pedig elfáradtak. A végén nem követtünk el hibákat támadásban, okosan játszottunk.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com