Megizzadt az ASE, Lóránt extrája is kellett

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A férfi kosárlabda NBI/A bajnokság nyolcadik fordulójában a Gesztenyés úti csarnokban az Oroszlány csapatát fogadta az Atomerőmű SE. Az újonc három győzelemmel és négy vereséggel a kilencedik helyen áll a táblázaton, legutóbb a Szolnokot verték magabiztosan hazai pályán. Az ASE Kaposváron győzött fölényesen, és öt győzelemmel, valamint két vereséggel az ötödik helyen áll. A héten leigazolta a paksi csapat Velkey Jánost, így a bajnokság során először tizenkét játékost tudott nevezni a mérkőzésre a klub. Braniszlav Dzunics vezetőedző a mérkőzés előtt azt mondta: Nem szabad félvállról vennünk az ellenfelet, már bizonyították, hogy idegenben is veszélyesek. Most is a védekezésen lesz a hangsúly, kontrollálni kell a védőlepattanókat.

Vendég közelivel indult a mérkőzés, de rögtön jött a válasz, sőt Evans és Coleman triplája után a harmadik percben 10-4-nél időt kértek a vendégek. Ez sem törte meg a lendületet, Lóránt és Harris is betett a közösbe, Evans közelije után már tizenöt pontra hízott a paksi előny. Ezután azonban egy megtorpanás következett, hiába kért időt Braniszlav Dzunics, a vendégek tizenegy pontjára csak Kovács Ákos, és Jackson négy pontja érkezett.

A második felvonás elején feljött hat pontra az OSE, de Faust és Coleman révén rövid időn belül tíz pontra nőtt a különbség. A következő percekben felváltva estek a kosarak, nem sikerült ellépni a vendégektől, Rizvic és Hayes révén eredményesek voltak a palánk alatt. Az utolsó percekben több pontatlanság csúszott a paksiak játékába, eladott labdákból zárkózott a vendég, és hét pontra csökkentette hátrányát a huszadik perc végére.

Faust kosaraival indult a harmadik negyed, de a védekezéssel továbbra is gondok adódtak, szorosan tapadt az OSE. Öt-hat pontos előnynél többet nem tudott kiharcolni az ASE, sőt a huszonhetedik percben két egykori paksi, Garamvölgyi és Illés hathatós közreműködésével 64-60-ra feljött a vendégcsapat. Lóránt, Harris és Faust révén 71-60-ra ellépett az ASE, de figyelmetlenségek és fegyelmetlenségek sorozatát kihasználva egy 8-0-s rohammal egy labdára feljött az Oroszlány.

Érezni lehetett, hogy a vendégek nem adják meg magukat, sőt nyerni szeretnének, Abell büntetőivel 74-74-re feljöttek a huszonnegyedik percben. Sikerült rendezni a sorokat, és Lóránt vezérletével és Coleman zsákolásaival, egy 13-2-es szériával 87-76-ra ellépni. A vendégek még próbálkoztak, de már ők is többet hibáztak, Evans büntetői után már nem sikerült visszajönniük.

Atomerőmű SE – OSE LIons 89-85 (26-18, 25-26, 20-24, 18-17).
ASE pontszerzők: Lóránt 32/9, Coleman 22/3, Evans 10/3, Faust 10/3, Jackson 6, Harris 5/3, Kovács Á. 4.

Braniszlav Dzunics: Nagyon erős hazai pályánk volt, ASE és OSE szinte egyformán szólt. Saját magunk miatt szenvedtünk főleg, de úgy érzem megérdemelten nyertünk. Közel állt a fordításhoz az Oroszlány, de akkor már jól tartottuk magunkat.

Lóránt Péter: Nagyon örülök, hogy sikerült zsinórban nyernünk. Az elején jól védekeztünk, aztán inkább a támadásra terelődött a hangsúly. Egy pillanatig sem lehettünk biztosak a győzelemben, nem adta meg magát könnyen az Oroszlány.