Már tesztelik a továbbfejlesztett üzemanyag-kazettákat

A Roszatom nukleáris üzemanyaggyártó vállalatának, a TVEL cégnek mindkét üzeme képes a majdani Paks II. Atomerőmű számára is üzemanyagot gyártani – mondta a TVEL kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke magyar újságíróknak Moszkvában.
Alekszandr Ugrjumov arról is beszélt, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. innovációja nyomán kifejezetten új típusú, a 15 hónapos üzemanyagciklusra továbbfejlesztett üzemanyag-kazettáinak tesztelése már tart. Az új üzemanyag használatával megnő a reaktor teljesítménye, csökken az önköltség, így hatékonyabbá válik a termelés.
A finnországi Loviisai Atomerőműben tesztelik majd az új típusú üzemanyagköteg teljes értékű modelljét, ami idén készült el. Az új típusú üzemanyag-kazettákat Pakson és Loviisában fogják használni, illetve a szlovákiai mohi és a cseh Dukovany atomerőmű számára is készült az üzemanyag ciklusoptimalizálását célzó program.
Az új típusú üzemanyag kifejlesztése átlagosan két évet vesz igénybe annak függvényében, hogy a megrendelő, illetve annak tudományos intézménye mely munkafázisokat tudja elvégezni.
A kis- és közepes teljesítményű reaktorokról szólva az alelnök elmondta, hogy a vállalat jelentős tapasztalattal rendelkezik, hiszen egyebek közt az atomjégtörők számára is gyárt üzemanyagot, és az 5-100 megawattos villamosteljesítmény-tartományba eső reaktorok számára is képes üzemanyagot fejleszteni.
Jelenleg az úgynevezett balesetálló (toleráns) üzemanyagot tesztelik. Olyan bevonatot fejlesztenek, amely a cirkónium ötvözetből készült üzemanyagpálcákat még ellenállóbbakká teszi egy esetleges rendkívüli helyzet esetén. Azt tervezik, hogy az ilyen bevonattal ellátott új üzemanyagkazettákat a VVER-1000-es reaktorokkal működő rosztovi atomerőműben próbálják ki jövőre.
A TVEL úgy számol, hogy 2050-re a nukleáris üzemanyaggyártás világpiacának 30 százalékát fedik le, ez jelenleg 17 százalék – mondta Alekszandr Ugrjumov alelnök.