Közel kétmilliárd forint támogatást kap Szekszárd

Fotó: teol.hu
Fotó: teol.hu

Fontos szerep jut Szekszárdnak a Paks II. projekt megvalósításában, közös érdek, hogy a város és a régió is fejlődjön – fogalmazott Süli János azon a sajtótájékoztatón, ahol Ács Rezső polgármesterrel bejelentették, hogy a tolna megyei megyeszékhely csaknem kétmilliárd forintot kap gazdaságélénkítésre, szociális és egészségügyi célokra. Az összeget, amely pályázati önerőként szolgál majd több elnyert pályázathoz, Szekszárd a Miniszterelnökségtől kapja a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-n keresztül, számolt be a megyei lap.

A paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, Szekszárdon a tervek szerint kétszáz lakás épül. Iparterületi utat is építenek, amelynek köszönhetően az ott működő vállalkozások könnyebben jutnak el majd Paksra, tette hozzá Süli János.

Ács Rezső polgármester arról tájékoztatott, hogy a támogatást oktatási, szociális és gazdaságfejlesztési projektek önerejéhez használják fel. A projektek keretében többek között iskolaépületek energetikai korszerűsítését végzik el, bölcsődét, orvosi ügyeleti központot, körforgalmat és elkerülő utat építenek.

A Tolnai Népújság beszámolója szerint három évig tartó egyeztetés eredményeként december elején hozott határozatot a szekszárdi közgyűlés arról, hogy kérelmet nyújt be a térségfejlesztési feladatok ellátására. A csaknem kétmilliárd forintból elkerülő út épül körforgalommal az új ipari parkhoz kapcsolódóan, megújul és kerékpárúttal bővül a Keselyűsi út, megnyitják a Mátyás király utcai vasúti átkelőt. Bölcsőde és ügyeleti központ építése, orvosi rendelők, valamint a szőlőhegyi óvoda felújítása, illetve a Baka és a Dienes iskola energetikai korszerűsítése is a tervezett beruházások között szerepel.