A kötelező győzelmek nem születnek könnyen

Az alapszakasz félidejéhez érkezett a férfi kosárlabda NB I/A, a tizenharmadik fordulóban a Szeged látogatott a Gesztenyés útra. A táblázaton a Tisza-partiak a tizenharmadik, míg a vendéglátó Atomerőmű SE a harmadik helyet foglalta el a mérkőzés előtt. A vendégek vezetőedzői feladatait az a Srecko Sekulovic látta el, aki a 2018/2019-es szezonban nyolc mérkőzésen keresztül irányította az ASE csapatát. Sekulovic mester a Zalaegerszegen 99-98-ra elvesztett mérkőzés után három győzelem és öt vereség után állt fel a paksi kispadról.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Hét-kettővel indított az ASE, de a vendégek hamar egyenlítettek, és a negyedik perc végén a vezetést is átvették. Lóránt egyenlített a palánk alól, de a szegediek egy triplával újra megszerezték az előnyt. Nem volt átütő erő a paksi csapat játékában, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeiket, és négy pont előnyt szereztek a negyed végére.

Kovács Ákos közelijével indult a második felvonás, de rögtön jött rá a válasz. Jackson kétszer is eredményes volt a palánk alól, három és fél perc elteltével 25-27-nél időt kért a vendégcsapat. A kis szünet jót tett a vendégeknek, két triplát is elhelyeztek a paksi gyűrűben, míg a válasz csak egy kétpontos találat volt Kovács Ákostól. Coleman, majd ismét Kovács volt eredményes, a nyolcadik percben időt kért a vendégcsapat. Velkey távolija talált utat a vendéggyűrűbe, 36-36-ot mutatott az eredményjelző. Szegedi közelire Putney hármasa érkezett, tizennégy perc elteltével vezetett ismét az ASE. Sajnos nem sokáig, mert tizenkét másodperccel a negyed vége előtt Vágvölgyi beszórta csapata nyolcadik tripláját, időt kért Braniszlav Dzunics. A félidő vége előtt egy másodperccel Coleman próbálkozott egy távolival, de a labda hosszas gondolkodás után kipördült a gyűrűből.

Jól indult a harmadik játékrész, Lóránt, Evans, majd ismét Lóránt volt eredményes, 45-41-et mutatott az eredményjelző. Nem ijedtek meg a vendégek, és hamar egyenlítettek, majd a vezetést is visszavették. Putney kettő plusz egye után ismét az ASE-nál volt az előny, de egy 6-0-s szegedi széria után, 54-59-nél kénytelen volt időt kérni Dzunics mester a huszonhatodik percben. Lóránt közelije után egy pontra felzárkózott a paksi társaság, de szívósan őrizte egy-két pontos előnyét a Szeged, sőt egy 6-0-s rohammal ellépett 60-66-ra. Az utolsó pontokat Coleman és Faust szerezte, döntetlenre hozva a harmadik felvonást.

A negyedik negyedben feljebb kapcsolt az ASE, Kovács Ákos kétszer egymás után betalált, majd Coleman is eredményes volt. Faust szerzett labdát, és a gyűrűig száguldva zsákolt, 75-69-re lépett el a paksi csapat. Jackson gyötört be egy közelit a palánk alól, de a parketten kötött ki, megsérült. A megítélt pluszbüntetőt Evans értékesítette. Még mindig bízott a győzelemben a vendég, harcoltak is keményen, de a dobásaik már nem estek be úgy, mint az előző három negyedben. Putney zsákolt, majd Kovács Ákos volt eredményes egy labdaszerzés után, a vendégek pedig már nem tudtak újítani.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 86-79 (19-23, 20-18, 25-25, 22-13).
ASE pontszerzők: Lóránt 18, Coleman 17/3, Evans 12/9, Kovács Ákos 12, Faust 8/6, Jackson 8, Putney 8/3, Velkey 3/3

Braniszlav Dzunics: Ahogy mondani szokták, a kötelező győzelmek nem születnek könnyen. Gratulálok a Szegednek, kiegyenlített mérkőzés volt, a végjátékban tudtunk nyerni.
Kovács Ákos: Nagyon nehéz szülés volt, az első félidőben jól dobtak kintről, agresszívak voltak. Ők vezettek szinte végig, de a negyedik negyedben jobban bírtuk erővel. Ez a teljesítmény nem lesz elég a későbbiekben.