Játszva ismerhetik meg Paksot

Paks Város Önkormányzata 2019-ben több eseményen megemlékezett a várossá avatás negyvenedik évfordulójáról. A jubileumi év lezárásaként elkészült egy városismereti társasjáték – mondta Szabó Péter sajtótájékoztatón. A polgármester azt is elmondta, hogy a társasjátékot Mészáros T. László gyártotta, az arculati kivitelezés előkészítését a Paksi Polgármesteri Hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportja végezte, a grafika Kajtár Krisztina munkája.

A Paks 40 –Akkor és most elnevezésű társasjáték. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A Paks 40 – Akkor és most elnevezésű társasjáték. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Szabó Péter kiemelte, hogy a társasjáték megjelentetésével kettős célja van az önkormányzatnak, egyrészt az, hogy a gyerekek játékos formában ismerhessék meg a város elmúlt negyven évének történetét, nevezetességeit, ezzel erősítsék kötődésüket a városhoz, másrészt a társasjáték turisztikai célt is szolgál, bemutatja Paksot, emlékként megvásárolhatják a városba látogató vendégek.

Szabó Péter polgármester (j.) és dr. Hanol János csoportvezető (b.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter polgármester (j.) és dr. Hanol János csoportvezető (b.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Taktika, kis számolás és izgalom jellemzi a város nevezetességeit bemutató társasjátékot, a cél megismerni Paksot. Ezt már dr. Hanol János, a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoport vezetője mondta. Arról is tájékoztatott, hogy huszonnégy kártya van a táblához, nyolc kártyán az egykori Paks nagyközség tanácsi vb. titkár, dr. Tarján Balázs régi fotói láthatók a városról leírással, egy kártyán az 1979-es várossá nyilvánítási díszoklevél, tizenöt kártyán pedig Paks turisztikai nevezetességei.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tízéves kortól használható társasjátékból minden paksi oktatási és kulturális intézmény kapni fog. A lakosság és a városba látogatók hamarosan megvásárolhatják a Tourist Info irodában.