Hozta a kötelezőt az Atomerőmű SE

Az NB I/A férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában Jászberénybe látogatott az ASE. A mérkőzés előtt a hazaiak egy győzelemmel és tizennégy vereséggel az utolsó, míg a paksi csapat tizenegy győzelemmel és négy vereséggel a harmadik helyet foglalta el a bajnoki táblázaton. A héten többen is kisebb sérüléssel bajlódtak az Atomerőmű játékosai közül, Lóránt Péter kapott egy „medvepuszit” az Alba ellen, míg Kis Raul már bevérzett bokával játszott az előző fordulóban.

Lóránt közelijével indult a mérkőzés, Alekszandrov egy hárompontossal válaszolt, majd Faust is eredményes volt távolról. Ezután egy 6-0-s szériával átvette a vezetést a hazai társaság, a hatodik perc elején egyenlített Nick Faust. Kis Raul begyűjtötte második személyi hibáját, Putney jött be a helyére, aki Lóránt és Faust találatai után zsákolt egyet, 11-18-nál időt kértek a hazaiak. Nick harmadik triplája után tíz pontra nőtt a két csapat közt a különbség, majd Velkey is berámolt egy hármast, biztosan őrizte előnyét az ASE. Az utolsó paksi pontokat Coleman szerezte akcióból és büntetőkből.

A második negyed elején Kovács, Coleman, Kovács, Coleman volt a sorminta, 10-4-es paksi széria után 26-41-et mutatott az eredményjelző a 14. percben. Ezután percekig felváltva estek a kosarak, Fausttal nem bírtak a hazaiak. A tizennyolcadik perc elején visszajött a Jászberény tíz pontra, de a végén Evans büntetőivel ismét ellépett a piros-kék társaság.

Nelson révén hazai triplával kezdődött a második félidő, nem tudott felpörögni az ASE. Coleman két duplájára 14 pont érkezett válaszul, Alekszandrov hármasa után 57-60-at mutatott az eredményjelző. Időt kért Braniszlav Dzunics, ami után Evans, Lóránt és Putney is betalált, de vérszemet kaptak a hazaiak, és a huszonhetedik percben ismét feljöttek egy találatra, 66-69 volt az állás. Evans kapta magát össze, és először büntetőkkel, majd kétszer közelről növelte csapata előnyét, de a veterán Pantelics találataival hat pontra csökkent a berényi hátrány.

Kovács Ákos kétpontosával indult a záró tíz perc, de rögtön jött rá a válasz, ahogy Evans és Faust pontjaira is. Hiába dobtak jól a paksi játékosok, a védekezéssel akadtak problémák. Lóránt és Coleman is betalált, 76-85-nél időt kértek a hazaiak a harmincötödik percben. Kovács Ákos közelije után ismét tíz pont fölé nőtt az ASE előny, és innen már nem tudott újítani a JKSE. Az agilisan játszó Coleman 15 pontra növelte az előnyt az utolsó percben, de Pantelics még szépíteni tudott.

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 83-95 (22-31, 21-25, 26-19, 14-20).
Az ASE pontszerzői: Coleman 23, Faust 21/9, Lóránt 15, Evans 14/3, Putney 10/3, Kovács Á. 8, Velkey 3/3, Jackson 1.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök