A háború ellen, a békéért

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

A háború ellen, a békéért elnevezéssel, a Magyar Munkáspárt országos akciójának keretében várták a lakosságot a szervezet paksi aktivistái, Szarka Sándor és Szarka Istvánné ma (01.31.) a piactéren. Ahogy az a Munkáspárt honlapján olvasható: „A háború fenyegető veszélyére hívjuk fel az emberek figyelmét. Környezetünket, ismerőseinket, barátainkat akarjuk rádöbbenteni, hogy a háború nem csupán elvi lehetőség, hanem nagyon is fenyegető valóság.”

Szarka Sándor azt mondta, nem elég hangoztatni, hogy békét akarunk, felvonulást tartani, hanem az embereknek össze kellene fogniuk, és tenni a háború ellen, a békéért. A kapitalizmus szüli a háborúkat, ami szenvedést, kínt hoz az embereknek – emelte ki. Szarka Istvánné hozzátette, amíg nem teremtődik meg a béke, a migránsok jönni fognak, nem lehet megállítani őket.

A háborúkat politikusok indítják és katonák vívják meg, de a felelősség a rendszeré, a kapitalizmusé. Profitot mindenáron – ez a kapitalizmus törvénye, ami felülír minden józan mérlegelést, emberi érdeket. A profitért szenvedésbe, pusztulásba sodor embereket, népeket – olvashatók Türmer Gyula pártelnök szavai a Magyar Munkáspárt honlapján.