Kiábrándító játékkal nagyarányú vereség

Egy jó passzban lévő Zalaegerszeghez látogatott az ASE férfi kosárlabdacsapata, két vesztes meccs után győzelmi kényszerben voltak Lóránték. Nehezítette a csapat helyzetét, hogy Evans sérülés miatt nem tudott pályára lépni, a hiánya ki is jött a mérkőzés során.

Az első pontokat az ASE szerezte, Lóránt távolról, Coleman közelről volt eredményes. Belőtte magát a ZTE, és a negyedik perc végére egy 11-2-es szériával, négy ponttal ellépett. Faust és Lóránt révén visszajött a paksi csapat, 13-14-et mutatott az eredményjelző. Williams és Szabó révén szórták a hármasokat a zalaiak, de 24-20-ig még tartotta a lépést a piros-kék társaság. Ezután hiába kért időt Braniszlav Dzunics, csak a hazaiak találtak a gyűrűbe, és komoly előnyre tettek szert.

A második felvonás még rosszabbra sikerült, mint az első, hat és fél perc alatt mindössze Lóránt közelije esett be a zalai gyűrűbe. Pontatlan, elképzelés nélküli játék jellemezte ekkor az ASE játékát, többször a gyűrűt sem érte el a dobásuk. Kis Raul törte meg a gólcsendet, de közeli találata után már 49-24 állt az eredményjelző táblán. Putney dobott egy hármast, majd Coleman volt eredményes, de mindez nem sokat ért, mert szinte minden hazai támadás góllal ért véget. Az első félidőben nagyon megszórta magát a ZTE, 14 tripla kísérletükből 10 a paksi gyűrűben landolt.

A harmadik negyedben annyiban javult a játék képe, hogy feljavult a dobáspontosság, de nem sikerült faragni a hátrányból. A hazaiak könyörtelenül kihasználták az ASE védekezési hibáit, és különösebb erőfeszítés nélkül őrizték előnyüket. Az utolsó előtti percben Szalai Milán 2+1-ével és Kis Raul Triplájával 77-61-re feljött a paksi csapat, de a ZTE előbb kettő, majd három büntetőt dobhatott, és mind az ötöt értékesítette.

Az utolsó felvonásra tulajdonképpen a lényegi kérdések már eldőltek, csak a vereség mértéke volt kérdéses. A zalaiak nem álltak le, látszott, hogy nagyon meg akarják verni az ellenfelet, úgyhogy az utolsó percekben még három triplát is bevertek. A távolidobás-statisztikájuk 59,26%-os, 27 kísérletből 16 a paksi gyűrűben kötött ki, ezzel szemben az Atom 28 rádobásából 7 talált célba, ami pontosan 25%-os hatékonyság. Az ASE csapatából nagyon hiányzott Evans, az idegenlégiósok közül pedig csak Faust és Coleman játéka érte el az elvárhatót, a magyarok közül Lóránt Péter emelkedett ki.

Zalaegerszegi TE – Atomerőmű SE 111-85 (34-20, 25-17, 23-24, 29-24).
Az ASE pontszerzői: Lóránt 22/6, Coleman 18, Faust 18/6, Putney 7/3, Jackson 7, Kis Raul 6/3, Kovács Ákos 4/3, Szalai 3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com