A Momentum ellenzi az atomerőmű bővítését

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom alelnöke nem támogatja az atomerőmű bővítését annak ellenére, hogy az atomenergiát ma a legolcsóbb és leghatékonyabb energiaforrásnak tartja. A párt európai parlamenti képviselője minderről egy paksiak számára szervezett fórumon beszélt.

Kötetlen beszélgetést szervezett Pakson a Momentum Mozgalom helyi szervezete, a rendezvény vendége Donáth Anna EP-képviselő, a párt alelnöke volt. A politikus azzal a céllal látogatott a városba, hogy megismerje a paksiakat, problémáikat, valamint válaszoljon a résztvevők kérdéseire. Donáth Anna szerint a helyi csoportok szerepe a közösségszervezés. Mint mondta, az elsődleges céljuk az, hogy helyben közösséget szervezzünk, ahol őszintén lehet vitázni, kritikusan gondolkodni, bármit megkérdőjelezni és visszajelezni, legyen szó, a hétköznapokat érintő problémáktól egészen a magas politikai kérdésekig, bármiről.

Donáth Anna kiemelte, hogy a fenntartható fejlődés és a klímavédelem része, hogy nyitunk az új energiahordozók felé. Hangsúlyozta, hogy ma az atomenergia a legolcsóbb és a leghatékonyabb energiaforrás, mindezek ellenére nem támogatja a Paks 2-es beruházást. – Alapvetően ellenzem a bővítést, méghozzá azért, ahogyan ez az egész történet megvalósult. Szerintem elképesztően felelőtlen döntés volt hatvan évre elkötelezni az országot valami mellett, illetve kiárusítani az orosz befolyásnak – fogalmazott. A képviselő hozzátette, hogy fontos a hulladékelhelyezés kérdése is, véleménye szerint a paksi bővítés legfeljebb rövid vagy középtávú megoldás lehet. Hangsúlyozta, hogy a Momentum fő feladatának tekinti, hogy képviseljék a jövő nemzedékét.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök