Megérkezett Omar Calhoun

Játékost cserélt az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, a klub és Orlando Coleman közös megegyezéssel szerződést bontottak. Helyére Omar Calhoun érkezett, a 26 éves, 198 centis amerikai játékossal a szezon végéig szóló szerződést kötött az Atomerőmű SE csapata. Profi karrierjét a finn másodosztályú Espoo Unitednél kezdte, amellyel feljutott az első ligába. A következő állomás az olasz első osztályú Acqua S. Bernardo Cantù volt, majd a 2019/2020-as szezonban visszatért Finnországba, és a FIBA Europe Cup-ban szereplő Joensuun Katajánál kezdte a szezont. A finn bajnokságban 12 meccsen 27 perc alatt 14 pontot, 5 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. A Europe Cup sorozatban tavaly novemberben a Legia Warszava ellen kétszeres hosszabbításban megnyert mérkőzésen Omar 39 pontot és 14 lepattanót szerzett, és kiosztott 6 gólpasszt. A kettes poszton bevethető játékossal péntek (02.21.) délelőtt beszélgettünk.

– Miért döntöttél az ASE mellett?
– Láttam játszani a csapatot, láttam, hogy milyen energiákkal és sebességgel mennek, és úgy gondolom, a játékstílusom beleillik ebbe. Jó lehetőség ez az ajánlat, örülök, hogy itt lehetek.

– Az EuroCup-ban már játszottál magyar csapatok ellen. Milyen benyomásokat szereztél?
– A Szolnok és a Körmend ellen is nehéz feladatunk volt, jó volt a játékuk tempója, és jó volt a közönség is, úgy vélem, ez egy jó bajnokság, ahol ilyen csapatok vannak.

– Ismersz valakit a Pakson játszó amerikai játékosok közül?
– Justin Jacksonnal az egyetemi bajnokságban játszottunk egymás ellen, Nick Fausttal pedig a gimnáziumi bajnokságban találkoztam, őket nagyjából ismerem.

– A Rólad készült Highlights alapján úgy tűnik, közelről és távolról is eredményes vagy. Mi az erősséged?
– Jó kezű játékos vagyok, a tempót, a hárompontost is szeretem elvállalni, de ha úgy alakul, akkor végigviszem a gyűrűig, és kihasználom a fizikai adottságaimat.

Omar Calhoun. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Omar Calhoun. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök