Változott a vízórák leolvasásának rendje

Új rendszerben végzi a mérőórák leolvasását 2020. január 1-jétől, hívja fel a figyelmet a Mezőföldvíz Kft. Ennek megfelelően lakossági felhasználók esetében a cég munkatársa évente egyszer olvassa le a fogyasztásmérőt, közületi fogyasztók esetében pedig amennyiben az átlagos havi felhasználás meghaladja a 100 köbmétert akkor havonta, ha a fogyasztás 25 és 100 köbméter között alakul, negyedévente, 25 köbméter alatti fogyasztás esetében pedig évente egy alkalommal olvassák le a mérőórákat. Az egyes felhasználási helyekre vonatkozó leolvasási időszak a számla harmadik oldalán, a tájékoztató adatok rovatban jelzett. A hatályos – település szerinti – leolvasási naptár elérhető a cég ügyfélszolgálati irodáiban, valamint a mezofoldviz.hu oldalon a településválasztó menü alatt.

A számlakiállítás formailag és tartalmilag változatlan marad, azonban a fogyasztók kényelme, illetve a vízdíjszámlák befizetésének egyszerűsítése érdekében a társaság a 2500 forint alatti részszámlákat a jövőben nem készíti el és nem küldi ki a felhasználóknak. Ebben az esetben a következő számlázási időszakban az utolsó kiállított számlában elszámolt időszakot követő naptól vizsgálják a fizetendő vízdíj összegét. A számlát abban az esetben küldik ki, ha az eléri vagy meghaladja a 2500 forintot. Annak érdekében, hogy felhasználóknak évente legalább négy alkalommal készüljön vízdíjszámla, a jövőben a mérőórák leolvasási időszakában és további három hónapban a számla összegétől függetlenül elkészítik a vízdíjszámlákat. A Mezőföldvíz Kft. 2020-tól a részszámlák elkészítésekor egyszerre több számlázási időszakra vonatkozóan állítja ki a részszámlákat, ezért egy borítékban akár három számla is lehet. Kérik, hogy az esedékes számlákat a bizonylaton feltüntetett fizetési határidő figyelembevételével szíveskedjenek kiegyenlíteni.

A következő mérőleolvasás várható időpontjáról minden esetben előre tájékoztatják a felhasználókat a víz- és szennyvízelvezetési díjról készült számla harmadik oldalán, a számlarészletező után található információk között, illetve a cég honlapján is. A mérőállást bejelenthetik a mezofoldviz.hu oldalon található mérőóraállás bejelentésére szolgáló felületen, az ugyfel@mezofoldviz.hu e-mail címen, az ingyenesen hívható 06 (80) 442 442 ügyfélszolgálati telefonszámon, valamint ügyfélfogadási időben személyesen az ügyfélszolgálati irodákban.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com