Meghirdették a városi borversenyt (Elmarad)

Meghirdeti hagyományos városi borversenyét a Paksi Hegyközség és Paks Város Önkormányzata a paksi szőlőtermelőknek, borászoknak. 2020. április 2-án a Prelátusban tartják a nagy múltú megméretést, amelyre két-két palack borral jelentkezhetnek azok, a hegyközséghez tartozó szőlőterülettel rendelkező termelők, akik fajtánként legalább száz liter saját készítésű borral rendelkeznek.

A mintákat március 30-án 11.30-ig adhatják le a nevezők, a hegyközség Paks, Rákóczi utca 5–7. szám alatti irodájában. A rendezők palackot, dugót biztosítanak, amiket ugyanitt lehet átvenni március 25-én, 26-án, 27-én és 30-án 9 és 13.30 között. A nevezési díj mintánként 500 forint. A vacsorával egybekötött eredményhirdetést április 3-án 18 órakor tartják a Prelátusban.

Idén is versenybe szállhatnak a gazdák a Város bora címért, amit az önkormányzat hirdet meg. Erre azok a borosgazdák nevezhetnek, akik fel tudnak ajánlani a városnak 350 üveg palackos fehérbort vagy vörösbort. Bővebb információt az üvegek átvételekor adnak a nevezőknek, illetve hívhatják Kanczler Istvánnét a 70/205-85-20-as telefonszámon.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív felvétel