Polgármesteri közlemény (március 27.)

A paksi polgármesteri hivatal megújult épülete. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A paksi polgármesteri hivatal épülete. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Szabó Péter polgármester a  települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva – a lejárt intézkedések pótlására – megerősítette:

A veszélyhelyzet fennállása alatti időszakban az önkormányzat fenntartásában működő óvodák nem tartanak nyitva. A bezárt óvodákba járó paksi gyermekek napközbeni ellátása az 51/2020. (III.20.) határozatában foglaltak szerint történik, azaz a rendkívüli szünet idején 2020. március 23-tól kizárólag a Paksi Benedek Elek Óvoda Székhelyintézménye (Paks, Ifjúság út 1/B) végzi.

A veszélyhelyzet fennállása alatti időszakban az önkormányzat fenntartásában működő bölcsőde nem tart nyitva. A gyermekek napközbeni ellátása (felügyelete) az 51/2020. (III.20.) határozatában foglaltak szerint a rendkívüli szünet idejére nem biztosított.

Felkéri a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodája és az Aranyhal Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogainak gyakorlóit, hogy figyelemmel a járványveszély miatt Magyarország teljes területére elrendelt veszélyhelyzet fennállásának folyamatosságára, az általuk fenntartott intézményeket továbbra is tartsák zárva a veszélyhelyzet időtartama alatt.

Mint a közlemény végén olvasható: Sajnos az ellenzék még mindig nem értette meg, hogy összefogásra van szükség a magyar emberek megvédése érdekében. A fenti határozatommal a lejárt intézkedések pótlására ideiglenes megoldást kellett találnunk, de a koronavírus-törvény elfogadása mindenképpen kell ahhoz, hogy Magyarország gyorsan és hatékonyan tudjon cselekedni a világjárvány elleni védekezésben. Aki ezt nem látja be, az veszélyezteti a közös ügyet.

A teljes polgármesteri közlemény a paks.hu honlapon megtalálható, ide kattintva is elérhető.