Hulladékgazdálkodási közszolgáltató-váltás Pakson

Paks Város Önkormányzata és a többi érintett önkormányzat képviselő-testületeinek döntése alapján, valamint a hulladékgazdálkodási integrációs folyamatok eredményeként 2020. április 1-től a Vertikál Nonprofit Zrt. végzi Pakson és térségében (Bölcske, Gerjen, Györköny, Madocsa, Nagydorog, Pusztahencse) a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységet. A közszolgáltatási díjról a számlát továbbra is a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. állítja ki az előfizetőknek, kaptunk tájékoztatást a Paksi Polgármesteri Hivatalból. A zökkenőmentes átállás érdekében, a szolgáltatással kapcsolatos bejelentéseket a továbbiakban az alábbi honlapon megtalálható elérhetőségek egyikén kérik megtenni:

Szolgáltató: Vertikál Nonprofit Zrt.
E-mail: ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu
Telefon: +36 22 576070, +36 22 366029
Honlap: https://www.vertikalzrt.hu

ELMARAD A LOMTALANÍTÁS

A szolgáltató tájékoztatja a lakosságot, hogy a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a Vertikál Nonprofit Zrt. a lomtalanítást elhalasztja. A társaság tájékoztatni fogja a lakosságot a szolgáltatás újraindításáról. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elhalasztott lomtalanítást gyors ütemben pótolják. Kérik a lakosság megértését.

ZÖLDHULLADÉKGYŰJTÉS

A zöldhulladék-elszállítás április 1-je előtti megszokott menetét nem befolyásolja a jelenlegi járványügyi helyzet. A zöldhulladékot továbbra is zsákokban, illetve kötegelve kell az előzetesen meghirdetett járatterv szerinti időpontokban az ingatlanok elé kihelyezni, ahonnan a közszolgáltató elszállítja. A zöldhulladék gyűjtése és elszállítása Pakson 2020. április 1-től december 15-ig, havonta egyszer történik, továbbá 2021. januárban és februárban két alkalommal lesz fenyőfagyűjtés.

HULLADÉKUDVAR

A paksi hulladékudvar 2020. április 1-től továbbra is működik, hétfőtől péntekig 6-tól 15:30-ig, szombaton 8-tól 14 óráig tart nyitva. A belépéshez szükséges személyi igazolvány, lakcímkártya és egy befizetett csekkszelvény, amivel igazolni tudják, hogy beszállításra jogosultak. Lomhulladék, építési törmelék, zöldhulladék, kommunális hulladék, elektronikai hulladék és veszélyes hulladékok is leadhatók, írják még a tájékoztatóban.

A kép illusztráció. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív
A kép illusztráció. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív