Az aktualitásokról tájékoztattak

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Még húsvét előtt elvégezte a Paksi Életfa Idősek Otthonában az Országos Mentőszolgálat a koronavírusteszteket a tisztifőorvos utasítására, mind a 86 gondozotté negatív lett – mondta Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amit dr. Bodnár Imrével, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával tartottak. A polgármester kiemelte, köszönet illeti az ott dolgozókat a munkájukért, valamint a gondozottakat és a hozzátartózókat is, hogy türelemmel viselik a látogatási tilalmat.

– Pakson és környékén nincs igazoltan koronavírus-fertőzött beteg, Tolna megyében a pozitív teszteredmények száma tizenhárom – mondta dr. Bodnár Imre főigazgató, hozzátéve, hogy nem minden pozitív teszttel rendelkező beteg is egyben. Jelenleg egy páciens van intenzív ellátás alatt, több betegről nincs tudomása. Nyomatékosan kérte a lakosságot, hogy a biztató eredmények ellenére továbbra is tartsák be a higiénés szabályokat. Ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a Paksi Gyógyászati Központban egykapus beléptetési rendszer van érvényben, a háziorvosokkal, szakorvosokkal telefonos konzultáció lehetséges, személyes ellátás csak sürgős szükség esetén, azaz ha életveszély elhárításáról van szó, vagy ha ellátás nélkül tartós maradandó egészségkárosodás következne be.

Szabó Péter polgármester beszámolt arról is, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint húsvétkor nem volt kirívó eset, a lakosság betartotta a kijárási korlátozásban foglaltakat, azaz beigazolódott az ünnep előtt meghozott döntése, hogy polgármesterként nem vezetett be további szigorítást a településen.

Szabó Péter arról is tájékoztatott, hogy módosította saját hatáskörben a 2020. évi költségvetési rendeletet: az idei gépjárműadót át kell irányítani a központi költségvetésbe, a bevételi oldalról emiatt hiányzó 81 millió forintot az ürgemezei strand üzemeltetési költségére szánt keretből csoportosítják át. Hozzátette, ha a nyár folyamán később meg tudják nyitni a strandot, megtalálják a szükséges forrást.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy a Város napja programot egyelőre szeptember 5-re halasztották, a Gastroblues fesztivált a szervezők decemberben tartanák meg, ahogy a Testvérvárosok zenés találkozóját is, amelyet a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára terveztek megrendezni.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök