A lámpa az Alkotó energia pályázat idei témája

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotóknak, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

A paksi atomerőmű immáron 30 éve biztosítja, hogy a mindennapokban olcsón, klímabarát módon és biztonságosan álljon rendelkezésre a villamos energia az ország egész területén. Tevékenysége során az atomerőmű fokozott figyelmet fordít a tervszerű hulladékgazdálkodásra, amelynek eredményeként az ipari hulladékok közel kilencven százalékát újrahasznosítják. Az atomerőmű elkötelezett a környezeti terhelés csökkentése iránt, fontosnak tartja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az újrahasznosításban rejlő lehetőségekre és azok előnyeire.

Az „Alkotó Energia ÚJRA!” pályázaton a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt. A feladat: régi vagy használt, illetve maradék dolgokból újat varázsolni, aminek révén nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek.

Az idei pályázat témája a lámpa. Az „Alkotó Energia ÚJRA!” kezdeményezés legfőbb célja – összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát – annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, anyagok, emellett fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is.

A pályázatok beküldésének határideje: 2020. május 14. 24 óra. Két kategóriában várják a lámpákkal kapcsolatos nevezéseket, az egyik: eredetileg lámpa funkciójú tárgyak felújítása vagy újrahasznosítása nem lámpaként, a másik: nem lámpa funkciójú tárgyak újrahasznosítása lámpaként.

Jelentkezni a www.alkotoenergia.hu oldalon lehet, ahol a pályázati felhívás és további információk is megtalálhatók.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com