Braniszlav Dzunics: A mi klubunk nagyon korrekten áll a helyzethez

Dzunics Braniszlav. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Dzunics Braniszlav. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Ahogy arról már írtunk, az Atomerőmű SE 2020 március 13-án, pénteken jelentette be, hogy a másnapi Sopron KC elleni NB I/A csoportos mérkőzés elmarad. Pár napra rá az MKOSZ úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as szezon véget ér, nem avatnak bajnokot és kieső csapat sem lesz. A bejelentéskor a paksi csapat tizennégy győzelemmel, és hét vereséggel a harmadik helyet foglalta el a táblázaton, a listavezető Falco és a Körmend csapatai mögött. Azóta eldőlt, hogy a meghatározó játékosok maradnak, és a csapatot a következő szezonban is Braniszlav Dzunics irányítja, akit most arról kérdeztük, hogyan élte meg a bajnokság beszüntetését, hogy látja a jövőt, és mivel tölti napjait székesfehérvári otthonában.

– Hirtelen lett vége a bajnokságnak. Ez hogy érintett?

– Az elején úgy gondoltam, hogy valahogy le tudjuk játszani a hátralévő mérkőzéseket, de nagyon hamar eldöntötték, hogy vége. Eleinte nehéz volt elfogadni, de ez egy egyedi eset, nincs mit tenni. Mindenhol a világon leálltak a küzdelmek, csak néhány európai bajnokság és az NBA keresi a lehetőséget, hogyan tudnák befejezni a pontvadászatot.

– Mennyi edzésre, felkészülésre lenne szükség, hogy nagyjából februári szinten játsszon a csapat?

– Véleményem szerint minimum egy hónap kellene. A játékosaink valamilyen formában most is dolgoznak, de ez messze van attól a munkától, ami a versenysporthoz kell.

– Beszéltél a játékosokkal arról, hogy lehetőleg milyen edzéseket végezzenek?

– Fura lenne, ha én, mint vezetőedző Lóránt Péternek, Kovács Ákosnak vagy Eilingsfeld Jánosnak adnám a tanácsokat, hogy mit, milyen munkát végezzenek otthon. Ismerem őket annyira, hogy tudom, nem állnak le, és a lehetőségekhez mérten kihasználják az időt.

– Visszatért a csapathoz Gulyás Milán, aki 22 éves. Az ősztől életbe lépő U23-as szabályra való tekintettel érkezett?

– Inkább azt mondanám arra is tekintettel. Milán két évet játszott a ZTE-ben, vele komolyan számolok a rotációban, az külön pozitívum, hogy ebbe az új szabályba is belefér.

– A magyar játékosok nagy része marad. Gulyáson kívül terveztek még valakit szerződtetni?

– Kérdés, hogyan tér vissza Johnsy, mindenki abban reménykedik, hogy minden rendben lesz. Akkor a magyar mag erősödik. Tervezünk, majd meglátjuk, kik lesznek szabadok a magyar játékosok közül. De ez még nagyon messze van, ha rendeződnek a dolgok, akkor is augusztusban kezdünk. Úgy vélem, sok függ attól is, hogy a csapatok miként jönnek ki a járvány okozta helyzetből. Azt szeretném kiemelni, hogy a mi klubunk azon kevesek közé tartozik, amelyik nagyon korrekt módon állt a helyzethez.

– Most, hogy „rád szakadt” ez a rengeteg szabadidő, hogyan telnek napjaid?

– Őszintén? Pihenek. Meccseket nem nagyon nézek, inkább szakmai anyagokkal foglalkozom, és rendszeresen futok. Ha nem is tömegével, de már elkezdték küldözgetni az ügynökségek az ajánlatokat. Év közben nem volt velem a feleségem Pakson, most örülünk, hogy együtt lehetünk.