Újra az ASE csapatában Gulyás Milán

Két év zalaegerszegi kitérő után visszatért nevelőegyesületéhez Gulyás Milán, a fiatal játékossal két évre kötött szerződést az Atomerőmű SE. A huszonkét éves, 192 cm magas, kettes és hármas poszton is bevethető kosárlabdázó Zalaegerszegen a 2019/2020-as csonka szezonban 19 mérkőzésen lépett pályára, ebből egyszer kezdőként. A tizenkilenc meccsen átlagban 11,7 percet játszott, 1,8 pontot és 1,7 lepattanót szerzett és 0,5 gólpasszt adott.

– Mennyit jelentett a fejlődésed szempontjából a két év zalaegerszegi szereplés?

– Mindenképpen jó kitérő volt a fejlődésem szempontjából a zalai két év. Pakson nőttem fel, ideköt a család, a barátok, Zalaegerszeg messze van. Eleinte nehéz volt, de ez egy ilyen élet, félre kellett tenni az érzelmeket, kellett a karrierem szempontjából. Messze a családtól egy kicsit felnőttem.

– Kétéves szerződést írtál alá. Mit szeretnél elérni a következő idényekben?

– Mindenben szeretném segíteni a csapatot, hogy eredményesek legyünk, és mindenképp szeretnék meghatározó szerepet betölteni. A keretben lévő játékostársakkal kettő kivételével már játszottam egy csapatban, de velük is találkoztam már a pályán. Amióta hazajöttem, többükkel már összefutottam a csarnoknál, vagy online platformokon beszéltünk.

Braniszlav Dzunics azt nyilatkozta: „Milán két évet játszott a ZTE-ben, vele komolyan számolok a rotációban, az külön pozitívum, hogy az új U23-as szabályba is belefér.” Beszéltél a mesterrel a szerződés előtt?

– Az ügynökömön keresztül folyt a kommunikáció. Remélem, hogy tudok majd élni a lehetőséggel.

– A koronavírus-járvány miatt megváltozott az élet. Hogy viseled?

– Most, hogy jön a jó idő, nehéz elviselni a bezártságot, de nincs mit tenni. Próbálom betartani az előírásokat, várjuk, hogy mikor lesz vége. Az edzésmunkában mindent igyekszem nagy intenzitással csinálni, hogy az erőnlétem megmaradjon. Futni, biciklizni a szabadba járok, itthon az erősítést csinálom, a labdás gyakorlatokat pedig a csarnokban. Még messze van, hogy elkezdjünk csoportosan edzeni, ezért próbálom a maximumot kihozni a jelenlegi helyzetből, és az előnyömre fordítani, a hiányosságaimat csökkenteni.

– Hogyan lehet a monoton edzések alatt fenntartani a motivációt?

– Most, hogy megvan az új csapatom, van motivációm is. Tényleg ki akarom használni ezt a holtidőt.

Forrás: kosarlabda.ase.hu
Forrás: kosarlabda.ase.hu