Rendhagyó taggyűlés a Mezőföldvíz Kft.-nél

Fotó: Mezőföldvíz Kft.
Fotó: Mezőföldvíz Kft.

A Mezőföldvíz Kft. a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, ám jogszabályi kötelezettségének eleget téve az éves taggyűlését a lehető legszűkebb körben, eseti meghatalmazásokkal tartotta meg 2020. április 29-én, az esemény házigazdája Horváth Zsolt Dunaföldvár polgármestere volt. Rendhagyó módon a társaság tulajdonosai az előzetesen kiküldött napirendi pontok alapján a területileg illetékes főmérnökségek polgármesterét – a Paksi Főmérnökségen Szabó Pétert, a Bonyhádi Főmérnökségen Filóné Ferencz Ibolyát, a Dunaföldvári Főmérnökségen Horváth Zsoltot és a Pécsváradi Főmérnökségen Zádori Jánost – hatalmazták fel képviseletre, valamint az adott önkormányzat döntésének tolmácsolására, számolt be az eseményről közleményében a Mezőföldvíz kft.

A taggyűlésen 47-ből 46 településnek állt módjában leadni a voksát. A tulajdonosok ebben a formában 99,29 százalékban fogadták el a Mezőföldvíz Kft. 2019. évi üzleti jelentését, a 2020. évi üzleti tervét pedig 98,84 százalékban. Csapó Sándor ügyvezető igazgató tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a Mezőföldvíz Kft. számos pályázatot nyert el az elmúlt évben, továbbá előreláthatólag beindul több, a Paks2-vel kapcsolatos térségfejlesztési infrastruktúrára irányuló beruházás is, amely víziközmű-fejlesztéssel vagy -rekonstrukcióval jár. Ezek előkészületei és megvalósulása már vagy folyamatban van, vagy a közeljövőben indul el.

A Mezőföldvíz Kft. víziközmű-szolgáltatóként különösen fontosnak tartja a lakosság ellátását, a szolgáltatás folyamatos biztosítását a pandémiás időszakban is. A víziközmű-hálózat a közegészségügyben kulcsszerepet tölt be, így a társaság folyamatos rendelkezésre állása a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele. A Mezőföldvíz Kft. a megfelelő időben felkészült a járványügyi helyzetre, a biztonságos, egészséges és folyamatos víz- és csatornaszolgáltatást a 2020. március 18-án kiadott ügyvezetői utasítás és rendkívüli munkarend alapján végzi, áll az összefoglalóban.