Folyamatos a munka a Paks II. projektben

Jó ütemben halad az első irodaépületek kivitelezése a létesítendő új paksi atomerőművi blokkok felvonulási területén, jelent meg a hír a Paks II. Zrt. honlapján. Mint írják, tavaly nyáron kezdte meg a Paks II. Atomerőmű felvonulási területén az első épületek építését az orosz fővállalkozó által megbízott KÉSZ Csoport. Kettő irodaépület és egy 100 fős konyha és étterem acélvázszerkezete elkészült, folyamatban van, illetve rövidesen befejeződik az épületek tető- és homlokzati paneleinek szerelése.

A háromszintes, 800 négyzetméter alapterületű fővállalkozói irodaépületben a második szint fölötti födém vasszerelését követően elvégezték a betonozási munkákat. Megkezdődött az épületgépészeti alapvezetékek épületen belüli fektetése, az acélszerkezeteken szükséges tűzvédelmi bevonat felhordása pedig folyamatban van. Ebben az épületben az irányító személyzet irodái mellett tárgyalók és konferenciatermek kapnak majd helyet.

Fotó: Paks II. Zrt.
Fotó: Paks II. Zrt.

A négyszintes, 880 négyzetméter alapterületű beruházói irodaépületben megkezdődött az első és második szint fölötti födém trapézlemez-héjszerkezetének szerelése. Az egyszintes, 860 négyzetméter alapterületű 100 fős konyha és étterem épületében megkezdődött az álmennyezetet-tartó acélszerkezet szerelése.

Rövidesen aláírják az Erőmű Beruházási Központ kivitelezési szerződését is. Közvetlenül az új blokkok telephelyén a Paks II. Zrt. megbízásából épül majd a 300 fő befogadására alkalmas, 3553 négyzetméteres, kétszintes konténer irodaház, a társaság munkatársai részére.

Mindeközben a Paks II. Zrt. munkatársai azon dolgoznak, hogy határidőre benyújtsák a létesítési engedély iránti kérelmet. Ez az egyik legfontosabb mérföldkő az új blokkok építésében. A létesítési engedély igazolja, hogy az új blokkok az összes vonatkozó biztonsági követelménynek megfelelnek. A cikket további fotókkal és egy time lapse videóval ide kattintva elérik.