Koleszár Zoltán már tesztversenyre készül

Fotó: pixabay.com/PaulineLB

A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítése a sportolók eddigi bezártságán is enyhített. Több sportágban, így a kajak-kenuban is lehetőség nyílt újra munkába állni, és felkészülni a következő hónapokra tervezett versenyekre. Bedecs Ferencet, az Atomerőmű SE kajak-kenu szakosztályának vezetőjét kérdeztük a következő hetek, hónapok programjáról.

– Kültéren elkezdtünk edzeni, egyes hajókban már vízen vagyunk, de terembe még nem merjük bevinni a sportot. A felnőttekkel eddig is dolgoztunk, Kiszl Vanda, Pupp Noémi – már vissza ment Pestre –, Vajda Bence, Kollár Kristóf, Hodován Dávid és Koleszár Zoltán ülhettek/térdelhettek először hajóba. A leghamarabb a kenu szakágban lesznek úgynevezett tesztversenyek, mivel a 2021-re elhalasztott tokiói olimpiára a férfi szakágnak még nincs kvótája. Így, hogy egy év halasztás történt, lehetőség nyílt tesztelni az egyes és páros hajókat, hogy melyik lehet esélyes jövőre kvótaszerzésre. Ez Koleszár Zoltánt érinti, erre készül, május 26-án lesz az első tesztversenye, majd minden hónapban egy-egy. A tervek szerint augusztus közepe, vége felé lehet a többieknek először verseny, de ez attól is függ, hogyan alakul a járványhelyzet – összegzett Bedecs Ferenc.
Arról is tájékoztatott, hogy edzésbe álltak a kicsik is, nekik egyelőre heti két alkalommal van összetartás. – A serdülők és az ifik délutánonként jönnek a csónakházba átöltözve – öltözőt most nem használnak –, és az edzés végén mennek is haza. Vissza kell állni a munkába szép fokozatosan. Edzőtáborba egyelőre nem megyünk, ezzel nem tudunk tervezni, nem akarjuk a gyerekeket összezárni. Majd egész napokra lejárunk Fadd-Domboriba – mondta Bedecs Ferenc.