Közzétették bizottsági pályázatok eredményét

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Megvan a tavaszi bizottsági pályázatok eredménye, tájékoztatott Szabó Péter polgármester. A humánpolitikai és a gazdasági bizottság márciusban kiírt pályázatainak beadási határidejét a koronavírus-járvány miatt korábban április 29-ig meghosszabbította a polgármester, a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva, ahogy a gazdasági bizottságét is.

A humánpolitikai bizottság négy pályázatot írt ki, három alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek szólt. Az egyik a szabadidősport, ifjúsági és esélyegyenlőségi pályázati felhívás volt különböző programok támogatására. A másikkal kulturális alkotások, események létrehozását, illetve a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzését, fejlesztését szolgáló tevékenységeket támogatnak, a harmadik pályázattal az egészségügyi, szociális területen végzett tevékenységet. Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy a három pályázatra összesen 20,88 millió forint az éves keret, és a három pályázat esetében valamivel több mint 9 millió forintot ítéltek meg a pályázóknak. Kiemelte, hogy azokat a programokat, rendezvényeket, amelyeket a jelenleg érvényben lévő veszélyhelyzet idején terveztek a pályázók megvalósítani, most nem támogatták, de a bizottság ezeket a pályázatokat a megmaradt forrásra ősszel ismét kiírja.

A fiatal szakképzett pályakezdők Pakson történő letelepedését támogató pályázat eredménye is megvan. – A bizottság felhívására 17 pályázat érkezett, ebből 16 teljes körű volt, a feltételeknek mindenben megfelelt, így támogatható. A nyertes pályázókat 750-750 ezer forinttal támogatja az önkormányzat, azaz 12 millió forintot használtak fel az éves 22 millió forint keretből. Az egyszeri, pénzintézet útján felhasználható, vissza nem térítendő helyi támogatás lakás, családi ház vagy építési telek vásárlására, vagy lakás, családi ház építésére szól. Erre a célra is újra lehet pályázni ősszel.

A gazdasági bizottság Pakson működő bejegyzett alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek és társadalmi szervezeteknek írta ki pályázatát a környezetvédelemmel összefüggő tevékenységek támogatására. A pályázat keretében 750 ezer forint támogatást kapnak különböző szervezetek.

Mind a két bizottság tavaszi pályázatának eredménye megtalálható a paks.hu honlapon, a táblázatok ide kattintva is elérhetők.