Új módszerrel fertőtlenítettek az Életfa Idősek Otthonában

Újabb intézkedéssel védik a legveszélyeztetettebb korosztályt a Paksi Életfa Idősek Otthonában. – A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban két alkalommal is fertőtlenítés volt az Életfa Idősek Otthonában, levegőfertőtlenítő berendezést szereltettünk be, valamint FFP3-as maszkokkal láttuk el a dolgozókat – összegzett Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy tesztelték koronavírusra az otthon lakóit, mindenkinek negatív lett a teszteredménye. Május 12-én, az önkormányzat megbízásából, a ReSysten Hungary Kft. munkatársai fotokatalitikus higiéniai bevonatrendszerrel végeztek fertőtlenítési munkát az intézményben.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

– Magyar innováció eredménye ez a bevonat, amely a felületekre permetezve élhetetlen környezetet teremt mindenféle kórokozó, baktérium, más mikroorganizmus számára, fény jelenlétében fejti ki a hatását, ami egy évig is megmarad – tájékoztatott Pintér János, a ReSysten Hungary Kft. fejlesztési vezetője. Elmondta, hogy a védőbevonat aktivitása műszerrel mérhető, munkatársaik előre meghatározott ütemben ellenőrzik a kezelt felületeket, szükség esetén javítják a bevonatot. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy három évre kötöttek szerződést a ReSysten Hungary Kft.-vel, a megállapodás szerint évente megismétlik a kezelést.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Szabó Péter polgármester, Szántó Zoltán alpolgármester és Kávási Brigitta intézményvezető (b.-j.). Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

– Régóta szerettünk volna hatékonyabbak lenni a tartós fertőtlenítésben – mondta Kávási Brigitta, a Paksi Életfa Idősek Otthona vezetője, hangsúlyozva –, tavaly több alkalommal kellett megküzdenünk valamilyen típusú fertőzéssel. – Nagy öröm számunkra, hogy ezzel a környezetbarát higiéniai bevonattal végre hosszú távú és nagy biztonságot adó megoldás született. A cég munkatársai védőbevonattal látták el többek között a kapaszkodókat, a kilincseket és környéküket, valamint a mosdóhelyiségek gyakran megérintett felületeit. Emellett munkatársaink is folytatják az alapos takarítást – húzta alá Kávási Brigitta. A védőbevonat molekuláris szinten épül be a lepermetezett felületbe, és csak nagyon erős, vésős hatással távolítható el. Nem káros az emberi szervezetre, hatóanyaga hétköznapi termékekben (pl.: festékek, gyógyszerek, rágógumik) megtalálható. A fotokatalitikus higiéniai bevonatrendszert a tömegközlekedésben, irodákban, az élelmiszeriparban, kórházakban is alkalmazták már, idősotthonban azonban Magyarországon elsőként Pakson.