Paksi alkotók készítették Medina imázsfilmjét

Szép táj, vendégszerető emberek, sokszínű zenei élet – ezekre az értékekre fókuszál Medina most készült imázsfilmje, amely két paksi alkotó, Babai István és Vida Tünde munkája. A film a község weboldalán és YouTube-csatornáján megtekinthető.

– Medina jövőjének kulcsa a múltjában van. Büszkék vagyunk értékeinkre, ami összeköt itt élőt, erre látogatót és mindazokat, akik megőrzik, továbbadják a következő generációnak – fogalmazott Vén Attila, Medina polgármestere, hozzátéve, hogy településük szépsége, természeti adottságai, sokszínű zenei élete, a lakosság vendégszeretete sokak érdeklődését felkeltheti Medina iránt. – A film készítésével az volt a célunk, hogy mindebből ízelítőt adjunk – a mai internetes fogyasztói szokásokat kiszolgálva – egy néhány perces imázsfilmben. A két paksi filmessel, Vida Tündével és Babai Istvánnal személyesen is ismerjük egymást, ismerjük munkáikat, elsősorban a Tolna megyét bemutató imázsfilmet. Ezért kértük őket arra, hogy fessenek képet Medináról filmes eszközökkel – mondta Vén Attila, kiemelve, hogy az eredmény éppen olyan lett, amilyet elképzeltek, egy vendégszerető, értékeit őrző közösség, és egy barátságos, szépen fejlődő falu képét tárja a néző elé a kisfilm, amire nagyon büszkék. – Reméljük, hogy az itt élőkben, innen elszármazottakban is büszkeséget ébreszt, a falunkat még nem ismerőkben pedig vágyat arra, hogy megismerjék – húzta alá.

Tíz éve kezdte el a közös munkát Vida Tünde és Babai István. Ezalatt sok szép filmet készítettek, köztük számos imázsfilmet is, többek között Paksról, Dunaföldvárról, Gerjenről, Madocsáról.

– A szerkesztésnél mindig az a vezérelv, hogy a legszebb, de igazi arcát mutassuk meg egy-egy falunak, városnak. Medinán egyszerűen megkerülhetetlen volt, hogy a zenére, zenészekre építsük fel a filmet, hiszen – ahogy Vén Attila polgármester szokta tréfásan mondani –, ha valaki megérkezik a faluba, és azt mondja, szüksége van egy zenekarra, öt perc alatt „össze tudnak egyet rántani” – mondta Vida Tünde.

Babai István azt mondta, hogy a kamerák, a kameramozgató eszközök, beleértve a légi felvételek készítéséhez használt drónt is, a számára elérhető legmagasabb technikai színvonalat képviselik, mert az a célja, hogy professzionális látványt nyújtsanak a nézőknek. – Lényegesen nagyobb kihívás egy kis Tolna megyei falu bemutatása, mint az olyan páratlan látványosságoké, mint például a Niagara-vízesés, viszont éppen ezért nagy öröm, ha ez úgy sikerül, hogy az ott élők elégedettek az eredménnyel és büszkék rá, mint a visszajelzések szerint a medinaiak – fogalmazott.