Trianon 100 megemlékezés – Álljon meg az élet egy percre Pakson!

Kérjük a paksiakat, hogy járuljanak hozzá maguk is, hogy egy percre álljon meg a város a trianoni döntés századik évfordulóján, 2020. június 4-én 16 óra 30 perckor. A történelmi egyházak templomaiból felhangzó ökumenikus harangzúgás közepette csatlakozzanak a néma tiszteletadáshoz és szolidaritáshoz. Ha tehetik, álljanak meg ebben a néhány másodpercben, és csendben emlékezzenek meg a békediktátum által elszakított országrészekről, az ott élő magyar emberekről, áll az önkormányzat közleményében. A PAKS FM és a TelePaks televízió – a magyarság néma tiszteletadásához csatlakozva – 16 óra 30 perckor a magyar Himnuszt sugározzák. A templomok díszkivilágítását ezen a napon lekapcsolják.

A kép illusztráció. Fotó: Babai István/archív felvétel
A kép illusztráció. Fotó: Babai István/archív felvétel

2020. június 4-én – jelképesen az aláírás időpontjához kötött kezdéssel – 16 óra 32 perckor kezdődő városi megemlékezésre várják az érdeklődőket a városháza előtti téren. A szervezők ezúttal is kérnek mindenkit, hogy a szükséges óvintézkedéseket, a védőtávolságot tartsák be. Az emlékező műsort a TelePaks Televízió a Paksi Hírnök–TelePaks Facebook-oldalán és televíziós csatornáján is élőben közvetíti.

Emlékező beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd emlékműsor következik az alábbi fellépők előadásában: Weller P. Hanna (Áprily Lajos: Tetőn),Kovács Aliz (Varga Miklós: Európa), Szabó Dávid (Ismerős Arcok: Nélküled), Tábori Emese (Oláh Ibolya: Magyarország), PistiEst zenekar tagjai (PistiEst: Örökségünk).