Újra mozgásban az ASE vitorlás szakcsoportja

Az ASE vitorlás szakcsoportjának életét is felforgatta a koronavírus-járvány, a tavaszi karbantartás csúszott, versenyeket kellett törölni. Most már azonban készülnek a nyári táborokra, a Kékszalag versenyre. László Zoltánt a szakcsoport vezetőjét kérdeztük.

– Miben változott tavasszal a szakcsoport élete a vírus miatt?

– Úgy telt el a március és az április, hogy nem tudtunk a hajókhoz nyúlni, a kikötő zárva volt, nem lehetett megkezdeni a karbantartást. Majd ahogy enyhítettek a korlátozásokon, a kikötő engedte, hogy időkorlát mellett, kis létszámmal nekiálljunk a hajók felkészítésének. Később már este hatig maradhattunk, így felgyorsult a munka. Akkor vált igazán aktívvá a kikötői élet, amikor már lehetett a hajókon aludni, onnantól gyorsan ment a hajók felkészítése. Ózonos tisztítás és fertőtlenítés után most már minden hajó a vízen van. Azóta indultak már hajóink az Ezüstszalag és a Balatonfüred–Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonfüred éjszakai versenyen.

– Mi maradt el és mi lesz megtartva a közeljövőben?

– Az Atom Kupát – kalóz és finn hajóosztályban – július első hétvégéjére halasztottuk. Törölni kellett a Paks Kupát és a nyílt vízi sportnapokat. Nagy az igény a szülők részéről a gyerektáborokra. Június 22-23-án kezdődik, és telt házas lesz Fadd-Domboriban az első, amelyen a kisebbek vesznek részt, a balatonfüredi tábor július 5-től indul. A Kékszalag verseny június 30-án kezdődik, és utána visszatérünk a normál kerékvágásba.

Pillanatkép egy korábbi Dolfin országos bajnokságról. Fotó: magánarchívum/korábbi felvétel
Pillanatkép egy korábbi Dolfin országos bajnokságról. Fotó: magánarchívum/korábbi felvétel